Tidigare Leksandsbacken fortsätter leverera i KHL

Den tidigare Leksandsbacken, Patrik Hersley, fortsätter att dominera i KHL. Under de inledande omgångarna har backen stått för osannolika sju poäng på sex matcher.

Patrik Hersley och hans KHL-lag SKA Sankt Petersburg har inlett de inledande omgångarna av KHL med sex vinster varav fyra på ordinarie tid. När de regerande mästarna igår tog sin sjätte raka seger i säsongsinledningen och slog Spartak borta med 5-0, så var det just Hersley som gjorde matchens första mål.

I topp av backarnas poängliga

Den 31-årige offensive backen har under de inledande omgångarna producerat sju poäng på sex matcher. Därmed toppar han backarnas poängliga tillsammans med kanadensaren Darren Dietz, som spelar i Barys Astana. Den tidigare Djurgårdsbacken, Staffan Kronwall, till vardags kapten i Lokomotiv Yaroslavl, står också på sju poäng efter de sex inledande omgångarna.

Påväg bort inför säsongen

Inför säsongen var Hersley på väg bort från Ryssland och han ryktades länge hem till Sverige, men till slut bestämde sig den ryska klubben att behålla rättigheterna till svensken, något som i efterhand får anses vara ett smart beslut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN