KHL-SLUTSPEL: Ak Bars Kazan klara för final efter svenskens avgörande mål

I den östra konferensens final möttes Ak Bars Kazan och Traktor Chelyabinsk. Matchserien var en jämn kamp från match till match, men det var alltid Ak Bars som smet iväg med vinsten och vann hela serien med 4-0. I den avgörande matchen steg svensken Anton Lander fram och gjorde 2 väldigt avgörande mål i 3-1 vinsten i torsdags.

Ak Bars Kazan gick in som klara förhandsfavoriter i östra konferensens final, där Traktor Chelyabinsk stod för motståndet. Traktor hade ett tungt slutspel redan bakom sig hittills med två omgångar som avgjorts först i sjunde matchen. Ak Bars Kazan hade däremot tagit sig framåt rätt fort och fått vila en par dagar.

I det första mötet mellan lagen var Ak Bars bättre med 2-1. I det mycket jämna mötet lyckades svensken Richard Gynge göra första målet för Traktor, men Ak Bars vände matchen i sista perioden till 2-1 vinst. Anton Lander hade en assist på Justin Azevedos  avgörande mål i första matchen.

Andra matchen slutade 4-3 till Ak Bars, trots att Traktor fick en bra start och ledde med två mål efter första perioden. Gynge, som var Traktors bästa spelare i konferensfinalen gjorde också ett mål i andra matchen. Linus Videll stod för en assist i Gynges mål i matchen. Azevedo var igen en avgörande spelare och stod för 1+1 i matchen.

Tredje matchen var en riktig rysare, där avgörandet kom först i förlängningen. Det var dock Ak Bars Kazan som tog sin tredje raka vinst, då Vasili Tokranov avgjorde efter fyra minuters spel i förlängningen.

I den fjärde och avgörande matchen kom tre av fyra mål från en svensk klubba. Gynge kvitterade matchen till 1-1 i andra perioden, men efter det var det bara Lander som lyckades med målskyttet. Lander gjorde vinstmålet halvvägs in i matchen och satte senare in sitt andra mål i tomt mål i den sista minuten av matchen.

Ak Bars Kazan har nu mycket tid för att vila upp sig till finalen, då västra konferensfinalen mellan CSKA och SKA är i ställningen 2-2. Femte matchen spelas ikväll och matchserien slutar tidigast på söndag då sjätte matchen spelas.