KHL-KOLLEN: Ett snyggt mål, ett matchstraff och en sjuk passning

Ytterligare en händelserik vecka i öst. Här är KHL-kollen med det senaste från Ryssland i form av ett snyggt mål, ett matchstraff och en sjuk passning.

Det är inte bara SHL, Hockeyallsvenskan och NHL som är i full gång. Även i KHL är det fullt upp och en hel del hockey som spelats. Vi har fått se allt från svenska prestationer och avstängningar till snygga mål senaste veckan. Här är ett par av händelserna att lägga på minnet.

Svenske målvakten avstängd

Bland annat fick vi för bara ett par dagar sedan se en svensk målvakt dra på sig en avstängning. Dinamo Minsk-målvakten Jhonas Enroth drog på sig ett matchstraff efter att ha slagit en motståndare med plockhandsken. Detta sedan han surnat till rejält efter att ha fått motståndaren över sig. Enroth stängdes planenligt av en match efter att ha skickats av banan.

Svenska prestationer och en snygg passning

Samtidigt som Enroth fått vila en match extra så har andra målvakter klivit fram. I toppen av målvaktsstatistiken hittar vi bland annat Lars Johansson och Magnus Hellberg. Lägg därtill svenskdominansen bland backarna. Patrik Hersley och Staffan Kronwall ligger etta respektive tvåa i backarnas poängliga och David Rundblad har mycket fin statistik i plus/minus-kolumnen. Vem är poängbäst då? Jo, Linus Omark. På 25 matcher har han gjort lika många poäng för sitt Salavat Yulaev Ufa och bland annat är 18 av poängen assist vilket ger honom en fjärdeplacering i assistligan. Bland annat försökte han sig på en riktig fräckis i veckan vilken ni kan se nedan.

Första KHL-målet – det snyggaste?

Det var Boris Sadecky som gjorde sitt första KHL-mål i början på veckan. Han passade samtidigt på att lura upp sina motståndare på läktaren och gjorde med sitt första mål något som kanske redan nu är säsongens snyggaste. Döm själva!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN