Jokerit fick en poäng med sig från Moskva – CSKA vann efter förlängning

Jokerit anlände till Moskva för att spela mot ryska storklubben CSKA. Matchen var mycket jämn och båda lagen skapade många målchanser. Matchen slutade i CSKA:s 2-1 vinst i förlängningen. John Norman var enda svensken som fick istid i matchen.

Matchen började fartfylld och båda lagen försökte spela med högt tempo. CSKA byggde många bra mållägen, men Jokerits målvakt Karri Rämö lyckades rädda skotten.

Efter runt 7 minuters spel gjorde CSKA matchens första mål. Bogdan Kiselevich passade pucken till Sergei Shumakov som placerade handledsskottet i högra krysset.

Efter målet kom Jokerit in i matchen och lyckades hålla CSKA från farliga målchanser. Jokerits bästa målchans i första perioden kom till dansken Nicklas Jensen som hade öppet mål, men CSKA-målvakten Ilya Sorokin lyckades sträcka ut handen och rädda skottet som studsade bort via ribban.

Ställningen var 1-0 till CSKA efter första perioden, CSKA hade 9 skott på mål, Jokerit 7.

Inga mål i andra perioden

Jokerit tog i början av andra perioden 2 utvisningar och CSKA fick spela 5 mot 3. Jokerits spel i numerärt underläge var dock i bra form och klarade av utvisningarna.

Jokerit fick också pröva på att spela 5 mot 4 direkt efteråt, men Sorokin fortsatte spela bra i CSKA:s mål och spelet fortsatte med 5 mot 5.

Båda lagen byggde många målchanser men målvakterna Rämö och Sorokin höll ställningen vid 1-0. Skotten på mål efter 2 perioder var 20-13 till CSKA.

3 perioder räckte inte – Nichushkin matchhjälte

Jokerit startade tredje perioden starkt, efter knappa 5 minuters spel i tredje perioden kvitterade Helsingfors-laget matchen till 1-1. Kaptenen Peter Regin slog in pucken i mål på returen från Jensens skott.

Tredje perioden var en jämn kamp rakt igenom och ställningen var 1-1 efter 3 perioder. I förlängningen var CSKA det bättre laget, Moskva-laget skapade många målchanser och till slut lyckades de även göra mål, då Valeri Nichushkin sköt vinstmålet från Kirill Petrovs pass.

John Norman spelade i Jokerits tredje kedja tillsammans med Olli Palola och Pekka Jormakka. Norman spelade 8 minuter utan poäng.

Lars Johansson följde matchen från bänken som andramålvakt.