Fansens besked till klubben – hotar med bojkott

I morgon torsdag startar KHL i gång sin säsong. Meningen är att Minsk ska spela match emot finska Jokerit. Nu hotar fansen med bojkott om laget reser till Belarus. 

Den europeiska ligan Kontinental Hockey League, KHL har säsongspremiär i kväll då CSKA Moskva tar emot Kazan. I morgon torsdag går finska Jokerit in i säsongen med bortamatch mot Minsk. Nu hotar fansen med bojkott om laget åker till den belarusiska huvudstaden.

Anledningen är stämningen som råder i Belarus nu med demostrationerna och bristen på mänskliga rättigheter rapporterar svenska yle. Detsamma gäller även från hemmafansen.

– Tidigare har Minsklagets supportrar meddelat att de bojkottar hemmamatcherna. Anledningen är den politiska situationen i landet som har urartat efter att Aleksandr Lukasjenko vann presidentvalet i augusti. Valet anses vara riggat skriver tidningen.

Jokerit vill inte kommentera 

Svenska yle har varit i kontakt med bland andra Jari Kurri som avstår från att kommentera detta.

KHL innehåller 24 lag. 19 av dessa är från Ryssland. Jokerit är enda finska lag och placerade sig på en femte plats förra säsongen. Slutspelet ställdes in på grund av coronapandemin den 25 mars. Nu drygt fem månader senare startar ligan upp igen. Dock från början och inte med att spela slutspelet så som NHL gör just nu.

Här kan ni läsa mer om KHL >>>

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN