Då: flopp i Hockeyallsvenskan, Nu: succé i KHL-debuten

För två år sedan värvades han till Västerås för att få en nystart på karriären. Där blev det däremot en flopp. Ny har Matias Myttynen återigen fått fart på karriären. Igår gjorde den tidigare stortalangen två mål i sin KHL-debut.

Finska Matias Myttynen spåddes en ljus framtid när han som 19-åring gjorde sin debut i den finska ligan för storklubben Ilves säsongen 2009/10. Den säsongen blev det 34 matcher i Liiga för Myttynen. Sedan blev han kvar i Liiga de kommande fyra säsongerna med spel i Ilves och JYP. De två sista säsongerna i Liiga värvades dock med spel i den finska andraligan.

Flopp i Västerås

Efter två säsonger som inte gick som Matias hade hoppats på spenderade han säsongen 2014/15 i den ryska andraligan med klubben Kazzinc-Torpedo.  Där blev det dock bara fyra poäng på 17 matcher. Säsongen därefter sökte han sig vidare till Sverige för spel i allsvenska Västerås för att försöka få fart på karriären igen. Det gick inte riktigt som planerat för finnen som värvades som en stjärna. Det slutade med endast 14 mål på 52 matcher.

Karriären vände

Men även om den säsongen inte gick som han hade hoppats på så blev det ändå vändpunkten i hans karriär. För efter att ha gjort en imponerande säsong i Liiga med 39 poäng på 56 matcher så värvades Matias Myttynen till KHL-laget Kunlun Red Star där han blev lagkamrat med svenskarna Richard Gynge, Andreas Thuresson och Magnus Hellberg

Och nu har det blivit succé direkt i KHL för Myttynen. För redan i gårdagens säsongspremiär så stod han för två mål i Kunluns 4-2 seger mot HC Sochi.

Det är en imponerande vändning i karriären!

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN