U18-VM: Säker seger i premiären mot Belarus

Småkronorna tog en säker seger mot Belarus i öpnningsmatchen i U18-VM i Texas, USA. Slutsiffrorna skrevs till 5-1 och Sverige hade fem olika målskyttar.
– Jag känner att vi kom ut bra och spelade bra i 60 minuter, säger Carl Lindbom.

Det blev en säker seger för Småkronorna efter 5-1 i premiären i U18-VM mot Belarus. Sverige hade fem olika målskyttar och var det klart starkare laget.

– Det visade att det var bättre skolade när det behövdes. Jag tycker att vi hade lika många målchanser, men vi fick inte dit dem. Sverige var det bättre laget, säger Dimitri Shulga, förbundskapten i Belarus till IIHF.com.

Tuffare inatt

Det blir tuffare motstånd inatt när Småkronorna ställs mot Kanada, matchen sänds på svenskhockey.tv och startar klockan 03.00. Sveriges målvakt Carl Linbom tycker att Belarus var en bra motståndare att starta mot.

– Jag känner att vi kom ut bra och spelade bra i 60 minuter. Vi stängde till insidan riktigt bra. Det var en bra match att få i kroppen inför morgondagens (läs nattens) match, säger han till IIHF.com.

Sveriges mål gjordes av Isak Rosén, Leksand, Fabian Lysell, Luleå, Arvid Eljas, Leksand, Ludwig Persson, Frölunda och Victor Sjöholm, HV71.

För spelschema och Småkronornas trupp, kolla här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN