STÖRLINGE: Här är mitt All-Star Team

Under natten så avgjordes Junior-VM med en rafflande final och straffläggning mellan USA och Kanada med amerikanerna som segrare. Jag har fått chansen att ta ut mitt All Star-team med de spelarna jag tycker varit bäst i turneringen på sina positioner.

Målvakt

Ilya Samsonov, Ryssland
Kommentar: Sattes på hårt prov i gruppspelet mot både USA och Kanada och klev upp stort i slutspelet. Höll nollan i kvartsfinalen och höll stundtals kvar sitt lag i matchen mot USA i semifinalen. Samsonov storspelade mot Sverige i bronsmatchen och vann i princip bronset åt Ryssland. Den målvakt med mest speltid och flest skott emot sig. Avslutar turneringen med högst räddningsprocent och lägst insläppta mål i snitt av slutspelsmålvakterna.

Backar

Thomas Chabot, Kanada
Kommentar: Den överlägset bästa backen i turneringen och kanske den bästa spelaren. Tio poäng och fyra i poängligan med fler gjorda mål än Dylan Strome och Mikhail Vorobyov, även de med tio gjorda poäng. Chabot spelade massor för Kanada och dominerade det kanadensiska powerplayspelet med en bra blick, ett matchavgörande skott och sina skottfinter från blålinjen. Avgjorde kvartsfinalen mot Tjeckien med ett par riktigt snygga finter från backplats i offensiv zon innan han fick arenan att explodera.

Charlie McAvoy, USA
Kommentar: Backen som bar det amerikanska backspelet på sina axlar turneringen igenom. McAvoy, till vardags hos Boston University, utsedd till assisterande lagkapten för USA gjorde sex poäng på sju matcher,  avslutade turneringen med +6 efter finalen mot Kanada där straffar fick avgöra med fördel USA och trea i backarnas poängliga. McAvoy är kanske den back som betytt mest för sitt lag. En komplett back med styrkor i båda ändarna av isen.

Forwards

Clayton Keller, USA
Kommentar: Den främsta offensiva kraften för guldlaget USA. Trea i poängligan, en poäng efter Kaprizov och Nylander. Drev USA:s offensiva spel framåt även om han inte gjorde det ensam. Den klarast lysande stjärnan framåt för amerikanerna. Näst flest assist i turneringen och blev den offensiva X-faktorn för att USA kunde ta sig till guldet. Även om hans omgivning bestod av skickliga spelare som Colin White och Jordan Greenway.

Mathew Barzal, Kanada
Kommentar: Till en början så fick lagkaptenen Dylan Strome och målskytten Taylor Raddysh de flesta rubrikerna men ju längre turneringen led så tog Matt Barzal tag i spelet och ledde det framåt för Kanada. Han tog ansvar alla tre zoner, växte ut till en poängspelare framåt, gav understöd i både defensiv och offensiv zon.

Alexander Nylander, Sverige
Kommentar: Fick till en början kritik för sin osynlighet i spelet även om poängen trillade in även under gruppspelet. Det blev Alex andra fjärdeplats på två JVM-turneringar och hans andra år som poängbäst i det svenska laget. I år blev det en andraplats i poängligan bakom Rysslands Kirill Kaprizov som gjort lika många (12) poäng men fler mål. Juniorkronornas kanske klarast lysande stjärna. Delikatessen mot Kanada när han tar er pucken på volley, slår en crosspass mellan benen på en motståndarback och serverar Carl Grundström står i en klass för sig.

Individual Awards (selected by the directorate)
Best Goalkeeper: Felix Sandstrom, Sweden
Best Defenceman: Thomas Chabot, Canada
Best Forward: Kirill Kaprizov, Russia

Most Valuable Player (selected by the media)
Thomas Chabot, Canada

All-Star Team (selected by the media)
GK: Ilya Samsonov, Russia
DE: Thomas Chabot, Canada
DE: Charlie McAvoy, United States
FW: Kirill Kaprizov, Russia
FW: Alexander Nylander, Sweden
FW: Clayton Keller, United States

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN