PERSSON: Tio stjärnor att hålla koll på i JVM

Julmaten har lagt sig och imorgon startar det vi alla väntat på den här julen. Nämligen JVM. Idag har jag gett mig på uppdraget att lista tio stycken stjärnor att hålla ett extra öga på under JVM i Kanada.

Miro Heiskanen, b, Finland (HIFK, Liiga)
Född: 1999
Kommentar:
Kanske ett lite oväntat namn. Men den finske talangen förtjänar sin plats på den här listan. Backen som redan är ordinarie i den finska högsta-ligan är endast 17 år gammal, men spelar väldigt moget och stabilt. Bra skridskoåkning och passningar är bara två egenskaper som utmärker Heiskanen.

Dylan Strome, f, Kanada (Erie Otters, OHL)
Född: 1997
Kommentar:
Kanske turneringens allra största stjärna. Har redan i år debuterat i NHL men lyckades inte riktigt ta plats i Arizona. Då förpassades han till OHL och Erie Otters där han gjort fullständig succé. 16 poäng på 7 matcher och ett lysande offensivt spel vittnar om det. Kommer agera förstacenter i Kanadas JVM-lag. Mycket rappt och vasst skott som de andra lagen får se upp för.

Pierre-Luc Dubois, f, Kanada (Cape Breton Screming Eagles, QMJHL)
Född: 1998
Kommentar:
Draftades som nummer tre ifjol av Colombus Blue Jackets. Än har det inte blivit någon NHL-debut. Istället har forwarden fått spela i juniorligan QMJHL där han gjort bra med poäng. Dubois är en stor kraftfull spelare som både kan spela center och vinge. Men i Kanadas lag kommer han av allt att döma att förkunnas till vinge eftersom Kanada redan har sina toppcentrar klara i Strome och Barzal.

Nico Hischier, f, Schweiz (Halifax Mooseheads, QMJHL)
Född: 1999

Kommentar:
Forwarden har verkligen imponerat borta i Kanadas juniorliga. Hischier har under hösten snittat mer än en och en halv poäng per match för Halifax Mooseheads och tillhör därför också toppen av QMJHL:s poängliga. Hans fart under fötterna blandat med frenesi är något som utmärker talangen. Beräknas gå väldigt högt i draften i sommar och har rankats allt mellan plats 1-20 på de olika draftlistorna.

Rasmus Dahlin, b, Sverige (Frölunda Indians, SHL)
Född: 2000

Kommentar: 
När han kom upp till Frölundas seniorlag var det inte många som visste vem 16-åringen var. Han slog igenom med dunder och brak och har varit ordinarie i Frölundas ganska hyfsade backuppsättning. Dahlin besitter en otrolig spelförståelse tillsammans med en fantastisk skridskoåkning. Även om Dahlin inte kommer med i den slutgiltiga truppen är det en spelare som är självklar på denna lista.

Alexander Nylander, f, Sverige (Rochester Americans, AHL)
Född: 1998

Kommentar:
Sveriges egna lilla fixstjärna. Nylander besitter en otrolig teknik och har precis som sin storebror William en kreativitet som få har. När Nylander har pucken vet man aldrig vad som händer och man får se den ena häftiga dribblingen efter den andra. Utöver det har han väldigt bra handledsskott som han kanske utnyttjar alldeles för sällan. Har levererat bra med poäng i klubblag som landslag under den gångna säsongen.

Kirill Kaprizov, f, Ryssland (Salavat Julajev Ufa, KHL)
Född: 1997

Kommentar: 
En storspelare redan som 19-åring. Kaprizov besitter ett av de bästa skotten i hela KHL enligt mitt tycke. Han är trots sin längd kraftigt byggd och klarar av att spela när det blåser. Har gjort imponerande 30 poäng på 37 matcher i KHL och har fått äran att leda Rysslands landslag genom JVM. Kaprizov blir tungan på vågen.

Olli Juolevi, b, Finland (London Knights, OHL)
Född: 1998

Kommentar:
Valdes som totalt nummer fem i draften och Juolevi är en back som är allround och komplett. Han spelar enkelt och rejält i egen zon samtidigt som han kan hänga med upp i anfallen och besitter ett ganska bra skott. Varit en ledande spelar i Juniorlandslaget de senaste åren och kommer också agera kapten åt Finland. En riktig försvarsgeneral.

Carter Hart, mv, Kanada (Everett Silvetips, WHL)
Född: 1998

Kommentar:
En toppmålvakt i juniorligan WHL. Han vann prisets som ligans bästa målvakt ifjol och har visat upp imponerande siffror även i år. Blir han den som spikar igen? Jag tror det. Hart spelar en ganska klassisk målvakts-stil tillsammans med en stabil positionering, vilket gör honom svår att överlista. Till hans nackdel är att han spelar sitt första riktiga stora mästerskap. Kanske skrämmer det honom? 

Clayton Keller, f, USA (Boston University, NCAA)
Född: 1998

Kommentar:
Väldigt liten, men ack så skicklig spelare. Det går undan och underhållningen flödar när man kollar på USA:s fixstjärna. Väldigt lik Jack Eichel i spelstilen och besitter ett otroligt spelsinne. Har levererat på alla nivåer han har mätt sig med. Gör han så även i JVM? Det återstår att se.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN