MARDRÖMMEN: Juniorkronorna illa ute i semifinalen

Efter en drömstart med mål av Juniorkronorna redan efter 17 sekunder har matchen vänt till en svensk mardröm. ”Utvisningen är helt korrekt.”

Redan efter 17 sekunder gjorde Sverige mål efter ett stenhårt skott av Rasmus Sandin i Juniorkronorna. Det var Sandins första mål i turneringen. Dock varade den svenska ledningen inte länge. Redan efter 3:04 kom kvitteringen i powerplay för Ryssland.

Alexander Holtz var utvisad för en onödig slashing och Ryssarna utjämnade. Dryga minuten senare får Juniorkronornas poängmaskin Nils Höglander matchstraff efter en armbågstackling och Ryssland som fått i gång sitt powerplay fick chansen i fem minuter överläge.

Då tar Ryssland ledningen med 2-1 efter mål av Alexander Khovanov. -Utvisningen är helt korrekt och frågan är om det blir avstängning för Höglander menade kommentatorerna på Viasat. Helt välförtjänt matchstraff menade även Håkan Södergren på i studion.

Misstag leder till 3-1

Som om inte mardrömmen var nog. Ett sällsynt misstag av Hugo Alnefeldt gör att ryssarna kan öka på sin ledning till 3-1. Alnefeldt får inte ut pucken och Yegor Sokolov kan ta ner pucken med handen och lägga in Rysslands tredje mål.

Juniorkronorna har dock rest sig på slutet och i ett svenskt powerplay gör Samuel Fagemo reduceringen till 3-2.

Matchen pågår och Ryssland leder med 3-2