JVM: Tre puckar Sverige – Finland

Sveriges premiär i JVM är avklarad. Vi fick se ett briljant mål av Nils Höglander och vi fick se mängder med utvisningar. Men vilka tre delar var de viktigaste från matchen. 

Till slut lyckades juniorkronorna få hål på den finska lejonen. En seger efter förlängning gav en smakstart på detta JVM. Dessutom utökade Sverige segersviten mot Finland ytterligare och är uppe i 49 matcher på rad utan förlust mot grannlandet.

Stor hjälte i Sverige blev Alexander Holtz med sitt 3-2 mål i förlängningen. – Jag fick pucken och ville bara få den på mål, helst i krysset, men det misslyckades jag med säger Holtz till Viasat efter matchen.

Nils Höglander fick stärka sina aktier lite genom att öppna juniorkronornas målfabrikation med ett drömmål. Där han går bakom det finska målet och tar upp pucken ala. Zorro och lägger in den bakom en snopen finsk målvakt i Justus Annunen.

Varför blev det så här. Hockeybladet listar tre puckar om denna match:

Målvaktspelet

Att det skulle bli jämt i målvaktskampen visste vi på förhand. Det är två topplag som möttes under annandagen. Både Annunen och Alnefelt är toppmålvakter. Annunen storspelade hela matchen. Eller i alla fall i 64 minuter och 55 sekunder.

Powerplay

Många powerplays blev det under matchen. Fem för vardera lag. Ska man vinna guld måste man vara bäst i special teams. Så enkelt är det. Nu avgjordes denna match med ett mål i powerplay, men det måste bli mycket bättre.

Avsluten 

När Samuel Fagemo äntligen gjorde mål var det hans sjunde avslut denna afton. Det ger en statistik på.. ja ni fattar. Det är alldeles för dålig procent. Dessutom tappade jag räkningen på hur många frilägen Sverige hade i denna match. Där måste juniorkronorna bli bättre om det ska bli guld detta år.

Läs mer om JVM här >>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva − 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN