Foto: Bildbyrån
Svenska Ishockeyförbundet och Göteborg inleder förhandlingar om JVM 2022, meddelar förbundet på sin webbplats.

Junior-VM 2022 kommer troligtvis att spelas i Göteborg. Under tisdagen meddelade Svenska Ishockeyförbundet på sin hemsida att man inleder slutförhandlingar med Göteborg om att ha turneringen i staden.

– Det känns otroligt spännande att gå vidare med Göteborg efter deras starka kandidatur. Vi går inte in på alla detaljer i de tre olika buden vi utvärderat, utan konstaterar att vi vid den samlade bedömningen kom fram till att Göteborgs bud var starkast. Samtidigt vill jag rikta ett stort tack till Stockholm och Malmö för deras gedigna arbete under urvalsprocessen, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson till förbundets hemsida.

Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co, berättar att JVM kommer att avsluta Göteborgs 400 års-firande.

– Vi är otroligt stolta över att Svenska Ishockeyförbundet nu valt att gå vidare med Göteborg. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta samarbetet med förbundet och givetvis ishockeyn i Göteborg och den övriga regionen för att tillsammans arbeta fram förutsättningarna för det bästa junior-VM som vi haft i Sverige. Junior-VM kommer att avsluta Göteborgs 400-årsjubileum vid årsskiftet 2021/2022. Målsättningen att det ska bli en riktig vinterfolkfest, säger Hallberg till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer