JVM: Matcherna i matchen som Juniorkronorna måste vinna

Det är dags för semifinal i JVM, här är matcherna i matchen som Juniorkronorna ska vinna för att få ryssen på fall. Hur slutar semifinalen?

Hockeybladet listar matcherna i matchen som Juniorkronorna behöver vinna för att gå segrande ur striden i semifinalen mot Ryssland. Klockan 15.00 är det nedsläpp i matchen som avgör vilka som blir decenniets första finallag i Junior-VM.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Målvakterna

Det är två av JVM:s bästa målvakter som ställs mot varandra i semifinal ett. Båda målvakterna har hållit nollan en gång, båda har under två insläppta mål per match. Det är Sveriges Hugo Alnefelt från HV71 som ställs mot Rysslands och AK Bars Kazans Amir Miftakhov i målvaktsduellen. Miftakhov har bäst räddningsprocent av alla JVM-målvakter. Alnefelt är den målvakt som släppt in minst antal mål per match.

Det stora frågetecknet är vem som står i Ryssland, Miftakhov borde ha tagit platsen som förstemålvakt. Hans konkurrent Yaroslav Askarov har dock stått mer hittills i JVM.

Juniorkronorna: *****
Ryssland: ****

Namn SM ST SPM IM RS IMM RP HN
Hugo Alnefelt 4 243.08 93 6 87 1,47 93,55 1
Amir Miftakhov 3 120.27 51 3 48 1,49 94,12 1

SM=Spelade matcher, ST=Spelad tid min & sek, SPM=Skott på mål, IM=Insläppta mål, RS=Räddade skott, IMM=Insläppta mål per match, RP=Räddningsprocent, HN=Hållna nollor

Special teams

Sverige har gjort mål i 40 procent av sina powerplay, det är de näst bäst på i JVM. När det gäller boxplay är Ryssland bäst i klassen, de släpper bara in mål i tolv procent av sina boxplay. Här är Sverige trea.

Juniorkronorna har endast släppt in två mål i boxplay mot Rysslands tre. Då ska man också veta att Sverige är det snällaste laget i JVM så här långt och Ryssland ligger trea i busligan.

Sverige har gjort tio mål i powerplay mot Rysslands fem mål. Juniorkronorna får se upp med Pavel Dorofeyev och Dimitri Voronkov när det kommer till boxplay, de har gjort två mål var i spelformen. Ryssland har fler spelare att se upp när de hamnar i boxplay. Nils Höglander har gjort tre mål i powerplay, Samuel Fagemo och Alexander Holtz har gjort två mål var.

Juniorkronorna: ****
Ryssland: ****

Lag PPF PPG PP% BPF BPI BP%
Sverige 25 11 40,00 14 2 85,25
Ryssland 25 5 20,00 25 3 88,00

PPF=Antal powerplay, PPG=Gjorda mål, PP%=Effektivitet i powerplay, BPF=Antal boxplay, BPI=Insläppta mål, BP%=Effektivitet i boxplay

Poängmakarna

Juniorkronorna leder dubbelt i poängligan, det är Rögles Nils Höglander som leder före Frölundas Samuel Fagemo. Bäste ryss Nikita Alexandrov hittar vi först på en elfte plats i poängligan. Tittar vi in i skytteligan har vi samma svenskar etta och tvåa, fast i omvänd ordning. Fagemo har gjort flest mål, sex stycken, i hela JVM. Först på tolfte plats hittar vi bäste ryss, Pavel Dorofeyev som har gjort tre mål så här långt.

Juniorkronorna: *****
Ryssland: ***

Totalt

Sett till statistiken ska Juniorkronorna vinna matchen mot Ryssland, men det är inte sällan statistik spelar många ett spratt. Det är på isen det ska avgöras och det gäller att ha rätt anspänning.

Juniorkronorna: 14*
Ryssland: 11*

TV-tider

Matchen startar klockan 15.00 och sänds direkt på TV6 och Viaplay, sändningen startar klockan 14.00.

Semifinal 2 mellan Kanada och Finland startar 19.00 och sänds med start 18.45 på SVT2 och SVT Play.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN