JVM: Hela fem svenska lagkaptener i årets turnering

0
576
JVM: Hela fem svenska lagkaptener i årets turnering
Foto: Bildbyrån
Det är hela fem svenska lagkaptener i årets JVM-turnering. Förutom Sveriges tre, återfinns även två i det amerikanska laget. Varav en är son till en legendar.

Att vara lagkapten är ett ärofyllt uppdrag. I årets JVM-turnering är det hela fem svenska spelare som blivit utsedda till lagkaptener. Tre i de svenska Juniorkronorna och två i USA:s lag i den andra gruppen.

Sverige

I det svenska laget har Linköpings Adam Ginning fått äran att spela med C på bröstet. Han assisteras av Winnipeg Jets David Gustafsson och Toronto Marlies Rasmus Sandin. Ginning har Linköping som moderklubb och är utlånad till Vita Hästen. David Gustafsson har Tingsryd som moderklubb och slog igenom i HV71. Rasmus Sandin har uppländska Gimo som moderklubb och slog igenom i Rögle.

Blev viral

För tio år sedan blev svenskamerikanen Oliver Wahlstrom viral när han visade sina konster som nioåring. Den stora kanalen CBS hade ett reportage om den unge spelaren med svensk pappa. Nu är han assisterande lagkapten i USA under JVM. Wahlstrom spelar hockey AHL-laget Bridgeport Sound Tigers. Han har dessutom fått spela nio NHL-matcher med New York Islanders.

Legendarens son

Lagkaptenen som får bära ett C på bröstet är Mattias Samuelsson, son till Kjell Samuelsson med 14 säsonger i NHL, bland annat i de klassiska lagen New York Rangers och Philadelphia Flyers. ”Big Kjell” är sedan 2013 med i Flyers ledarstab. Sonen Mattias brås på pappa, han spelar back och mäter 191 centimeter i strumplästen och väger 100 kilogram. Mattias spelar i collegeserien NCAA, där han representerar Western Michigan University.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.