Ny målvaktstavla när Juniorkronorna avancerade till semifinal

Juniorkronorna hade inga problem med hemmanationen Tjeckien under torsdagskvällen och nu väntar Ryssland i semifinalen. Kvartsfinalen präglades på nytt av en målvaktstavla från den tjeckiska målvakten.

Under den avslutande omgången mot Kanada tabbade sig den tjeckiska målvakten Nick Malik. Ikväll var det kollegan Lukas Dostals tur. Vid ett powerplay gick Dostal ut för att stoppa pucken. Dock inte bättre än att Hugo Gustafsson kunde sno pucken och lägga in 2-0 till Juniorkronorna.

Enligt Mikael Renberg i studion var det ingen tillfällighet att Gustafsson fick det läget. -Det är tack vare att Sverige vågar vara aggressiva i boxplay, menade experten i den första pausen. Direkt i den andra perioden ökade juniorkronorna på till 3-0 genom matchens lirare Nils Höglander. -Det råder ingen tvekan om vem som är matchens lirare så här långt säger expertkommentatorn Jonas Andersson under den andra perioden.

Hyschade åt hemmapubliken

Höglander var även matchens första målskytt när han placerade sig helt rätt vid ett powerplay. Efter målet satte han fingret mot munnen och hyschade till den stora publiken i Ostravar Arena. -Det är två lätta mål jag får göra, det handlar om att ta reda på var pucken är säger Höglander till SVT.

Det var inget snack om saken vilka som skulle ta sig vidare till semifinalen. När David Gustafsson gör 5-0 i ett av flera svenska powerplaymål är det otroligt vackert. -Det är bara att ställa sig upp och applådera säger Chris Härenstam i SVT´s sändning i matchen.

Med fem minuter kvar får Lukas Raymond en mycket ful slashing som resulterar i matchstraff för den tjeckiska Karel Klikorka. -Detta är en mycket ful slashing av den tjeckiska spelaren säger Härenstam i sändningen. En mycket fin avslutning av den tjeckiska publiken dock som står upp och hoppar i slutet på matchen trots en förlust med 0-5.

Ryssland väntar i semifinalen

I de övriga matcherna under torsdagen vann Finland en målsnål match mot USA där finländarna vann tillslut med 1-0. Det blev inga problem för Kanada att ta sig vidare till nästa runda genom hela 6-1 mot Slovakien. Ryssland vann sin match mot Schweiz och kommer bli Sveriges motståndare i semifinalen. Därmed är tre av fyra förhandsfavoriter klara för semifinal i JVM denna gång. Dessutom är de regerande mästarna kvar i turneringen.