Fällde mästarna – avgjorde med 1:18 kvar

Det blev direkt ett favoritfall i junior-VM när regerande mästarna Finland åkte på en smärtsam förslut mot Tjeckien efter att Michael Spacek avgjorde efter 58:42.

Tjeckien tog redan i matchens femte spelminut ledningen efter att Daniel Krenzelok gjort 1-0 till Tjeckien på passning av Martin Necas. Ledningen stod sig dock inte längre, utan 8:46 in i den första perioden kom reduceringen. Joona Luoto sköt kvitteringen.

Andra perioden bjöd på två lag vars powerplay-spel inte går till historien. Närmast att hitta nätet var finske supertalangen Eeli Tolvanen som spås gå tidigt i 2017 års NHL-draft.

Väl i tredje perioden skulle avgörandet komma. Winnipeg-prospektet Michael Spacek lyckades med enbart 1:18 kvar av matchen överlista Veini Vehviläinen i den finländska kassen. Målet blev avgörande och Tjeckien hakade på Sverige i toppen med tre inspelade poäng.

Tjeckien – Finland 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
1-0 (04:27) Daniel Krenzelok (Martin Necas)
1-1 (08:46) Joona Luoto
2-1 (58:42) Michael Spacek (Adam Müsil, Jakub Zboril)
Skott: 30-23 (11-7, 11-8, 8-8)
Utvisningar CZE: 1×2 FIN: 2×2
Domare: Tobias Björk, Daniel Stricker
Linjemän: Yakov Paley, Nathan Vanoosten