De tar sig till final i JVM

Efter några rafflande kvartsfinaler så står det klart vilka som kommer att få spela om medaljerna på allvar. Här går vi igenom kvällens bataljer match för match för att få fram finallagen.

Efter att de regerande mästarna Finland missat slutspelet och tvingats kvala sig kvar i A-gruppen så var det upplagt för USA, Ryssland, Kanada och Sverige som slapp möta varandra i kvartsfinalerna. Det blev sedan de lagen som tog sig till semifinalerna men inte smärtfritt.

USA – Ryssland (21.00, TV12)
USA hade det lite svårare än förväntat mot Schweiz i en kvartsfinal som slutade 3-2 till Amerikanerna medans Ryssland slog skrällgänget Danmark med klara 4-0 i sin kvartsfinal. Trots att USA inte hade det helt lätt så är det ingen tvekan om att laget fortsatt är fullt av självförtroende efter gruppsegern och vinsten mot ärkerivalen Kanada. Ett USA anfört av poängligatrean Clayton Keller, backen Charlie McAvoy och Jordan Greenway tillsammans med Colin White. Rysslands trupper leds främst av lagkaptenen Kirill Kaprizov, Mikhail Voboryov och riktigt bra målvaktsspel. Samtidigt så tog slog man bara Lettland och Slovakien i gruppspelet. Matchen mellan lagen i gruppspelet slutade 3-2 till USA.
USA går vidare.

Sverige – Kanada (01.30, SVT1)
Det mesta av förhandssnacket handlar om psykningsförsöken från hemmanationen Kanada men samtidigt så vallfärdar inte publiken för att se Kanada och i den tajta semifinalen under den första perioden hördes i princip bara burop. Man fick slita mer än förväntat mot Tjeckien och kommer något stukat av förlusten mot USA på nyårsafton. Samtidigt så  viljan är svår att ta ifrån ett Kanadensiskt lag på hemmaplan. Nu anfört av stjärnan och lagkaptenen Dylan Strome, nyckelspelaren Matthew Barzal och backen Thomas Chabot. Samtidigt har målvaktsspelet sviktat vilket kan bli en svensk nyckel. Sverige har både bredd och spets i truppen. Poängligaledaren Alexander Nylander, lagkaptenen Joel Eriksson-Ek, superlöftet Rasmus Dahlin och den fysiska backen Kristoffer Gunnarsson blir viktiga för Sverige. En väldigt oviss match på förhand men vi får hoppas på en ny svensk JVM-klassiker.
Sverige går vidare.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN