HOCKEY-VM: Vad vet du om Frankrike?

Klockan 20.15 är det nedsläpp mellan Tre Kronor och Frankrike. Den tredje matchen i Sveriges grupp i VM 2018. Vi har synat motståndarna inför kvällens hockeyfest.

Det börjar bli dags för den tredje gruppspelsmatchen som är mot Frankrike. Sverige är fortfarande obesegrat och förväntas fortsätta segertåget mot den betydligt svagare motståndaren. Enligt IIHF:s världsranking är Frankrike placerade på tolfte plats, Sverige ligger trea bakom Kanada och Ryssland.

I årets VM-turnering har Frankrike blivit totalt överkörda av Ryssland i premiären, de torskade med hela 7-0 och hade inte en chans. Däremot i andra matchen vann Frankrike mot Vitryssland med 6-2. Tre Kronor har också spelat mot Vitryssland, Sverige vann det mötet i premiären med 5-0 och har även vunnit mot Tjeckien med 3-2.

Lika effektivt pp som Sverige

I en jämförelse mellan lagen märks att både Tre Kronor och Frankrike har samma effektivitet i powerplay, båda lagen ligger på 20%. Boxplay däremot är Tre Kronor betydligt bättre då det ligger på 75%. Frankrike vill förmodligen inte ta några utvisningar då deras boxplay noteras till hisnande 28.57%. Sveriges räddningsprocent, som Magnus Hellberg har stått för, ligger på 96.15%. Franrikes räddningsprocent, där Quemener Ronan och Hardy Florian har delat på ansvaret, är 88.61%.

En spelare i NHL

Frankrike har med en spelare från NHL, Yohann Auvito, som spelar i Edmonton Oilers. Det har blivit 33 matcher i världens bästa liga den här säsongen. Det första NHL-laget som forwarden fick chansen i var New Jersey Devils åren 2016-2017. Han har aldrig spelat en hel säsong grundseriematcher i varken Edmonton Oilers eller New Jersey Devils. Frankrikes klart bästa spelare är Sverigebekantingen Pierre-Édouard Bellemere, han är dock inte med i detta VM då han fortfarande spelar om Stanley Cup i succélaget Las Vegas Golden Knights. Den klubben är redan klar för semifinal och väntar på motståndet som kommer bestå av antingen Winnipeg Jets eller Nashville Predators.

Målvakt anmäld från franska andraligan

En stor del av Frankrikes trupp utgörs av spelare från den franska högsta ligan. En anmärkningsvärd faktor i den franska truppen är dock att tredje målvakten spelar just nu i den franska andraligan. Han heter Sebastian Ylönen och är 26 år. Förra året spelade han i Lukko, finska hösgsta ligan, men spelade endast tre matcher varpå han blev utlånad till den finska andraligan i KeuPa HT. Där spelade han endast fyra matcher. Senare blev han värvad till Jokipojat och fick spela sex matcher. Sammanlagt under hela förra säsongen blev det bara 13 seriematcher och dessutom i olika klubbar. Förra säsongen spelade han fyra internationella matcher i Frankrike med 5.77 i insläppta mål per match.

I sin tur har Sverige bara två målvakter anmälda, Anders Nilsson och Magnus Hellberg. Den 19-åriga talangen Filip Gustavsson, som vann JVM-silver senast med Juniorkronorna. Han är draftad av Ottawa Senators i andra rundan.

Frankrikes laguppställning

Målvakter:

#33 Ronan Quemener – Bordeaux (SLM)
#37 Sebastian Ylönen – Anglet (SLM2)
#49 Florian Hardy – Angers (SLM)

Backar:

#3 Jonathan Janil – Bordeaux (SLM)
#4 Antonin Manavian – Angers (SLM)
#8 Hugo Gallet – TPS U20 (J Liiga)
#18 Yohann Auvitu – Edmonton Oilers (NHL)
#28 Damien Raux – Gap (SLM)
#38 Thomas Thiry – EV Zug (NLA)
#62 Florian Chakiachvili – Rouen (SLM)
#84 Kevin Hecquefeuille – IK Pantern (Hockeyallsvenskan)

Forwards:

#9 Damien Fleury – Grenoble (SLM)
#12 Valentin Claireaux – Lukko (Liiga)
#14 Stéphane Da Costa – Genève-Servette HC (NLA)
#15 Maurin Bouvet – Gap (SLM)
#23 Guillaume Leclerc – Grenoble (SLM)
#25 Nicolas Ritz – Rouen (SLM)
#27 Loïc Lampérier – Rouen (SLM)
#29 Floran Douay – Genève-Servette HC (NLA)
#63 Alexandre Texier – KalPa (Liiga)
#71 Anthony Guttig – Rouen (SLM)
#72 Jordann Perret – HC Dynamo Pardubice (Czech)
#77 Sacha Treille – HC Dynamo Pardubice (Czech)
#80 Teddy Da Costa – Cracovia Krakow (Poland)
#81 Anthony Rech – Schwenninger Wild Wings (DEL)

Nedsläpp 20.15.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN