Så spelar de svenska lagen kvartsfinal i CHL

0
481
CHL, Frölunda
Foto: Bildbyrån
Det finns nu endast tre svenska lag kvar i CHL efter att Frölunda slått ut Färjestad och Djurgården slått ut Skellefteå i sextondelsfinalen. Nu är det däremot dags för kvartsfinaler där Djurgården, Frölunda och Luleå ska spela.

Det är för de svenska lagen att kliva in i kvartsfinalerna i CHL. Tre av fem lag tog sig vidare från åttondelsfinalena. Nu blir det genast tuffare motstånd för samtliga lag.

Kvartsfinalerna spelas 3 och 4 december med returerna 10 och 11 december. Vilka som börjar hemma kommer att bestämmas inom kort.

Djurgården

Djurgården ställs mot Red Bull München. Ett München som har gjort det bra i sextondelsfinalen. München vann med 9-2 mot Yunost Minsk under matchserien. München dominerade den senaste matchen mot Yunost Minsk och vann den med hela sex mot noll mål.

Djurgården har det gått mycket bättre för i CHL än i SHL. I SHL har man fem raka förluster medans man har vunnit mot Skellefteå och tagit sig vidare till kvartsfinal i CHL. Matchserien mot Skellefteå slutade med 7-4 i Djurgårdens fördel.

Frölunda

Frölunda ska möta Biel-Bienne som är ett Schweiziskt lag. Biel-Bienne kommer från två tuffa matcher mot den tyska laget Augsburger. Matchserien för Biel-Bienne slutade 4-3 i fördel för Biel-Bienne. 

Frölunda gjorde däremot en makalös comeback mot Färjestad. Efter att ha förlorat sin första match i matchserien mot Färjestad med 6-3 fullbordade Frölunda sin comeback. Resultatet på följande match i matchserien blev 8-2 i Frölundas favör. Matchserien slutade 11-8 till Frölunda. 

Luleå 

Luleå kommer till att möta Lausanne i kvartsfinalen. Lausanne är ett lag som kommer från en tajt matchserie. Där de vann matchserien med 6-5 efter att ha spelat en match lika mot motståndet i sextondelsfinalen.

För Luleå har det gått bra och de har vunnit sina matcher i matchserien med 4-2 respektive 3-0. Och nu ställs de alltså mot Lausanne i kvartsfinalen i CHL för att ta sig vidare till semifinalen.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

3 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.