CHL: Frölunda krossade Färjestad

0
465
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /
Efter det första CHL-mötet i åttondelsfinalen i Karlstad vann Färjestad med 6-3. Nu var frågan om Frölunda kunde ta igen de försprånget i returen i Frölundaborg. De tog inte bara igen, utan de krossade motståndet. 

Regerande mästarna Frölunda var i rejäl brygga efter det första mötet i Karlstad i åttondelsfinalen av CHL. Färjestad hade skaffat sig ett 6-3 överläge och såg ut att ta sig till kvartsfinalen. Dock ville Frölunda annorlunda och krossade värmlänningarna med hela 8-2 i Frölundaborg.

Stor matchhjälte för Indianerna blev Nicklas Lasu när han avgjorde matchen med tre mål inom loppet av åtta minuter och femtiotvå sekunder i den tredje perioden.

Tre svenska lag till kvartsfinal 

När åttondelarna lottades stod det klart att minst två svenska lag skulle ta sig till kvartsfinalerna eftersom två av mötena var svenskmöten. Nu ikväll tog sig även Luleå vidare i turneringen efter att ha besegrat Schweiziska Bern med sammanlagt 7-2.

I det andra svenskmötet tar Djurgården emot Skellefteå på Hovet i Stockholm. Den matchen fick börja 20:00 p.g.a flygstrul i Västerbotten och pågår fortfarande. Där står det just nu 1-0 till Djurgården efter 3-3 i det första mötet uppe i Skellefteå.

 

Här kan ni läsa allt om CHL 

Relevanta artiklar
GENOMGÅNG: Så bra har SHL-lagen lyckats i CHL

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sju + 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.