KIISKINEN: ”Jag blev retad hela sommaren hemma i Finland”

Växjö förlorade finalen i CHL i februari mot finska JYP från Jyväskylä. För Kalpafostrade Tuomas Kiiskinen var det en svidande förlust. Nu är det revansch som gäller för Växjös assisterande kapten.
– För mig är det extra jobbigt att förlora mot JYP, säger Tuomas Kiiskinen till Hockeybladet.

Idag startar CHL och för Tuomas Kiiskinen är det revansch som gäller. När Växjö förlorade finalen mot JYP Jyväskylä, var det värsta tänkbara scenario för Kiiskinen. Rivaliteten mellan hans moderklubb Kalpa från Kuopio och JYP är stor i Finland. Direkt efter finalen fick han retfulla sms om förlusten, något som blev värre när han kom hem till Finland över sommaren.

– Många var på mig, jag blev retad hela sommaren hemma i Finland för förlusten, säger Tuomas Kiiskinen med ett snett leende på läpparna.

Stor rivalitet

Mellan städerna Kuopio och Jyväskylä är det 15 mil och det är derbystämning mellan lagen när de möts. Något som Kiiskinen kände av när det var final förra i februari.

– För mig som är från Kalpa är det extra jobbigt att förlora mot JYP, de är värsta fienden vi har där hemma, säger han.

Nu är det ny säsong och för Växjö är det stormatch i CHL direkt. Ikväll ställs de mot de schweiziska björnarna från Bern, ett av Europas bästa klubbar. Dessutom ett lag som satsar riktigt hårt på CHL.

– Det ska bli kul att spela tävlingsmatch så här tidigt och det kommer att bli tufft redan i första matchen, säger Kiiskinen.

Förutom Bern har Växjö även brittiska Cardiff och österrikiska Red Bull Salzburg i sin grupp. Att spela CHL framför träningsmatcher är bara bra tycker Växjös assisterande kapten.

– Det här är på riktigt och vi kommer i bättre form till SHL också.

Vilket svenskt lag gå längst i CHL om du inte får säga Växjö?
– Det är svårt att säga, Frölunda satsar jättehårt. Det får bli dem som får mitt tips, avslutar han.

Läs mer om Växjö>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN