GENOMGÅNG: Så bra har SHL-lagen lyckats i CHL

0
428
GENOMGÅNG: Så bra har SHL-lagen lyckats i CHL
Foto: Bildbyrån
Hockeybladets Liam Eklöf har gått igenom CHL så här långt i år. Så bra har SHL-lagen lyckats i CHL så här långt.

Hockeybladets genomgång visar hur bra SHL-lagen lycktas i CHL. Medan du väntar på de sista omgångarna startar SHL och då kan du hitta ditt spel på bettingsidor.com. De svenska lagen har i stort sett alla gjort ett okej jobb, men inget lag är perfekt. Hockeybladets Liam Eklöf betygsätter alla de svenska lagen som är med i årets upplaga av CHL, vilket betyg får ditt lag? Så bra har SHL-lagen lyckats i CHL.

Djurgården

Djurgården är ett av de svenska lagen som har gjort det bra. De har kommit till många lägen tack vare ett spel med hög fart. Djurgården dominerar ofta sina matcher, både på hemma- och bortais. De skapar många vassa lägenutan att förvalta dem. Även i powerplay har Djurgården problem att sätta sina chanser, trots att man skapar många heta chanser. Djurgården har heller inte hittat rätt i boxplay så långt in på säsongen.

Med ett meriterat nyförvärv som Patrik Berglund och två hungriga juniorer som Albin Grewe och Alexander Holtz känner jag att Djurgården har skapat en fantastisk balans mellan erfarna och oerfarna spelare. De kommer att lyfta högre ju längre säsongen pågår.

Betyg 2 av 5

Djurgården har startat segrar  tre av de fyra senaste matcherna. Dock har de för svårt i special teams och hemmamatchen mot Vienna Capitals var ite bra. Riskerar att åka ur i gruppspelet även den hrä säsongen, behöver minst en poäng till för att gå till slutspel. 

Färjestad

Färjestad, bjuder alltid upp till dans och roliga matcher att titta på. De har dominerat och kontrollerat matcherna som de spelat i CHL. Något som sticker ut för mig är faktiskt målvaktsspelet som har varit suveränt de första matcherna som nu spelats. Däremot har man tappat poäng, som så många andra svenska lag så handlar det om att inte sätta sina lägen, skotteffektiviteten är helt enkelt alldeles för låg.

Betyg 2 av 5

Efter fyra omgångar riskerar Färjestad att åka ur CHL redan i Gruppspelet. Det krävs en seger av två mot München för att laget från Karlstad ska nå slutspelet. Tufft läge inför de två sista omgångarna. Det gäller att få till spelet och framförallt att sätta lägena. 

Frölunda

Frölunda har stundtals spelat bra, med mycket skott, rolig hockey att titta på, och mycket mål. Men har också stundtals spelat dåligt, många missade lägen, dåliga boxplays och dåliga powerplays. Men detta skiljer sig åt, när man spelade hemma i sina två första matcher spelade man inte särskilt bra varken offensivt eller defensivt. 

Betyg 2 av 5

Frölunda har trots allt vunnit sina två senaste CHL-matcher, men trots det så kan jag inte ge dem högre än två av fem poäng. Att värva ledande spelare som Nicklas Lasu och Karl Stollery samt en utvecklingsbar Julius Bergman till en trupp med hög SHL-klass och därefter inte vinna matcher som man ofta dominerar. Det ska bara inte vara möjligt. Jag tycker att man behöver jobba på defensiven och sitt powerplay. De har verkligen möjligheter att ta kliv båda i sitt powerplay och i sin defensiv. Möter serieledarna Cardiff från Wales i de två sista omgångarna, kanske vänder det då.

Luleå

Luleå har både spelat bra och dåligt, blandade prestationer. Men något som inte har varit så blandat är målvaktsspelet som jag tycker har varit mycket stabilt. De har inte dominerat några matcher, men fortfarande lyckats få poäng med sig. Det beror mycket på den skickliga defensiv som Luleå erhåller. 

Betyg 3 av 5

Jag tror definitivt att man kan krama fram fler poäng av Luleå. Med de laget som Luleå har så borde man klara av att plocka fler poäng. Jag tror att det man verkligen behöver jobba på är en mer stabil prestation överlag, men framförallt i power- och boxplay. Avslutar mot Nordirländska Belfast och bör ta sig vidare till slutspel.

Skellefteå

Skellefteå har gjort okej ifrån sig i turneringen, i dagsläget. De har lite blandade prestationer, både bra och lite sämre matcher. Däremot finns där ett mönster, på hemmaplan spelar de alltid bra, såhär långt. Skellefteå tappade tre viktiga poäng mot Grenoble på hemmaplan, vilket var en kamp där de dominerade större delar av matchen. 

Betyg 2 av 5

Det känns som att Skellefteå ska kunna prestera på en högre nivå med meriterade spelare som Tom Pyatt, Oscar Möller och Joakim Lindström. Man får bara inte tappa poäng mot lag som franska Grenoble, om man vill vinna. Skellefteå har chansen på slutspel, de har dock ett dubbelmöte med finska Kärpät kvar. Risken är överhängande att Bern gå om i tabellen, det krävs en vinst för slutspel.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

5 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.