BOMBEN: Patrik Berglund klar för Djurgården

0
978
Foto: Bildbyrån
Djurgården smäller till med en riktig hockeybomb på tisdagsförmiddagen. Patrik Berglund med 717 NHL-matcher på kontot är klar för Stockholmsklubben.

Vilken bomb Djurgården nyss levererade när klubben presenterade Patrik Berglund som nästa nyförvärv. Patrik lämnar efter elva år i Nordamerika där han står noterad för 326 poäng (170+156) på 717 NHL-matcher.

– Jag ser fram emot det här nya äventyret jättemycket. Jag är väldigt nöjd över att ha hamnat här, Djurgården är en väldigt bra organisation, säger Berglund och fortsätter:

– Jag är en allround spelare och ska definitivt vara där framme och peta in puckar, men ska även vara en fysisk spelare. Jag vill vara en bra och smart spelare som ska hjälpa laget att gå väldigt långt.

”En drömvärvning”

Patrik Berglund är självklart en drömvärvning för Djurgården och det är få spelare av hans kaliber som funnits tillgänglig på spelarmarknaden. Att han byggt hus i Västerås med hållbart pendlingsavstånd till Stockholm spelade såklart in i valet av Djurgården.

– Patrik är en drömvärvning. I mina ögon den bästa spelaren som funnits på marknaden. Han matchar vårt behov och profil på många sätt. Vi är på en resa att vinna guld nummer sjutton och den viljan delar Patrik också. Vi har redan en fantastisk kapten i Jacob Josefson och fått hem ytterligare en stark informell ledare i Marcus Högström. Vi har också sedan tidigare Henrik Eriksson, Niclas Bergfors och Jesper Pettersson med flera. Patrik adderas till den skaran och ska hjälpa oss att leda i omklädningsrummet, säger Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.