Soffcoachen: ”Kvällens kvartsfinaler”

0
156

Slutspelsdags även för Tre Kronor som fick Schweiz i kvartsfinalen. Jag spontant tror det blir en enklare resa än om Tjeckien stått för motståndet. Schweiz är dock inget dåligt hockeylag och det krävs att Tre Kronor går in med fullt fokus i matchen och sätter in den växeln man stundtals visat sig klara av. Sverige är tyngre och jag tror att Tre Kronor som lag gör fyra mål eller fler.

Jag tror dock Schweiz kan skaka Tre Kronor i den här matchen. Sverige har inte alls imponerat stundtals och man har även tagit väldigt mycket onödiga utvisningar. Schweiz är inte alls dåliga, det visar deras andraplats i gruppen och deras powerplay är skickligt om de får flera chanser. Tror absolut Schweiz kan göra två mål i den här matchen och jag spelar att båda lagen gör minst två mål.

Hemmanationen Tyskland får svåraste möjliga väg i kvartsfinalen om det ska bli någon semifinalfest. Jag vågar säga redan nu att det kommer ta tvärstopp. Kanada är alldeles för bra för Tyskland även om publiken kommer göra sitt allra bästa för att tyskarna ska hålla andan uppe. Tror nog det kan hjälpa tyskarna till i alla fall ett mål. Kanada gör nog runt 5 mål och jag spelar över 5,5 mål i matchen.

Kanada har även ett intressant powerplay hittills. På blålinjen står Colton Parayko med ett skott lika hårt som en hästspark. Parayko har sedan han kom till turneringen gjort tre mål på fem matcher från sin backplats. Jag tror Kanada kommer få en del powerplay mot tyskarna som jag tror kommer tvingas ta utvisningar för att man i vissa sekvenser inte hinner med i Kanadas tempo. Spelar Parayko som målskytt i matchen till intressanta oddset 2.95.

Nu kör vi!
KVÄLLENS BÄSTA SPELTIPS
Match: Schweiz-Sverige
Spel 1: Sverige över 3,5 mål (Ordinarie tid)
Totalt odds: 2.05
Spel 2: Båda lagen att göra minst två mål
Totalt odds: 2.20

Match: Kanada-Tyskland
Spel 3: Över 5,5 mål (Ordinarie tid)
Totalt odds: 1.62
Spel 4: Colton Parayko att göra mål (Ordinarie tid)
Totalt odds: 2.95

Spelbolag: BETHARD Spelstopp: 20.14
Soffcoachen: "Kvällens kvartsfinaler"

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

Spelstatistik VM
Totalt antal lagda spel: 73
Totalt antal vunna spel: 25
Om spelbloggen
Speltips på ishockey med fokus på inhemska matcher.
I synnerhet från SHL och HockeyAllsvenskan, men även från lägre divisioner samt internationella speltips kan förekomma.

Spelbloggen startades december 2016.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + sjutton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.