Soffcoachen: ”FINAL!”

0
224

Dags för Final! En final där vi får se Sverige delta, trots en del tveksamma insatser under turneringen så har man tagit sig ända fram efter en väldigt bra och trygg insats mot rivalen Finland igår. Bra utdelning igår där mer än hälften av spelen i semifinalerna gick in. Kul att se att spelet på William Nylander gav utdelning. William riktigt bra mot finnarna.

I finalen möter Tre Kronor hockeyns hemland Kanada. Ett lag som har väldigt bra bredd och där varje kedja är ett hot i anfallszon och gör uppoffringar i försvarszon. Jag tror målvaktsmatchen blir en avgörande faktor i den här matchen. I vårt mål står Henrik Lundqvist, en av världens bästa målvakter. Calvin Pickard i motståndarkassen imponerar inte lika mycket. Kanada är favoriter hos Bethard, men jag tror Sverige antingen vinner eller åtminstone skakar fram en förlängning. Dubbelchans X2 på Tre Kronor spelas.

Båda lagen är skickliga framåt och med spelare som Claude Giroux och Nathan MacKinnon på ena sidan och Nicklas Bäckström och William Nylander på den andra så tror jag, trots skickliga målvakter, att vi får se mål. Båda lagen att göra minst två mål spelas till fina 1.86.

Jag tror båda lagen gör minst två mål och jag tror som sagt att vi får se en målrik match. I Sveriges match igår blev det fem mål medan Kanadas match mot Ryssland bjöd på sex mål. Att det ska bli över 5,5 mål i finalen ger 2.35 i odds om vi inkluderar övertid. Båda lagen har flera potentiella målskyttar. Jag provar!

Flera potentiella målskyttar hävdar jag att det finns i finallagen. Då lär jag plocka fram två spelare som jag mycket väl tror kan hamna i målprotokollet i den här matchen. För Sveriges del krävs det att vi tar oss in på mål och kan ta vara på de returer som Pickard kommer släppa om vi får till bra skymning på skotten utifrån. Sveriges starkaste forward runt kassen och en spelare som gillar att gå rakt på mål är Gabriel Landeskog, spelar honom som målskytt.

Även Kanada har flera duktiga skyttar. Många pratar om Ryan O’Reilly, Nathan MacKinnon och Mark Scheifele. Jag väljer att lyfta Jeff Skinner som hittills gjort nio poäng på nio matcher i turneringen, fyra av dem mål. Skinner var en av Carolinas bästa poängplockare under säsongen och har en näsa för mål. Turneringens sista rek: Jeff Skinner gör minst ett mål i finalen.

Nu kör vi!
FINALENS BÄSTA SPELTIPS
Match: Kanada-Tre Kronor
Spel 1: Dubbelchans: X2
Totalt odds: 1.86
Spel 2: Båda lagen gör minst två mål: Ja
Totalt odds: 1.86
Spel 3: Över 5,5 mål (ÖT Inkluderat)
Totalt odds: 2.35
Spel 4: Gabriel Landeskog att göra mål
Totalt odds: 4.40
Spel 5: Jeff Skinner att göra mål
Totalt odds: 2.75

Spelbolag: BETHARD Spelstopp: 20.44
Soffcoachen: "FINAL!"

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

Spelstatistik VM
Totalt antal lagda spel: 86
Totalt antal vunna spel: 30
Om spelbloggen
Speltips på ishockey med fokus på inhemska matcher.
I synnerhet från SHL och HockeyAllsvenskan, men även från lägre divisioner samt internationella speltips kan förekomma.

Spelbloggen startades december 2016.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.