Soffcoachen: ”Eftermiddagens kvartsfinaler”

0
175

Då var det äntligen dags! Slutspel! Gruppspelet avslutades på ett rafflande sätt när Tyskland-Lettland gick till straffar med förutsättningen att det lag som vann gick till slutspel. Tyskland gick till sist vidare efter att Tiffels satt den sista straffen. Kul för turneringen med en av hemmanationerna i slutspel.

Upplägget för kvartfinalerna är så att jag ger er två spel per match. Tre Kronor får inget eget inlägg här men vid eventuell semifinal och final så återkommer spelen på Tre Kronors matcher.

Under eftermiddagen möts Ryssland-Tjeckien och USA-Finland. Ett USA som från ingenstans gick och vann gruppen före Sverige och stundtals suveräna Ryssland. Finland har haft en jobbig turnering men tack vare nödvändig rutin i sådana här sammanhang tog man sig vidare till slutspel och nu har man allt och vinna. Tror dock det tar stopp för finnarna mot USA. Laget man ställer är inte tillräckligt starkt och USAs gruppseger gör att jag tror man kan gå hela vägen. Jag spelar att USA vinner med två mål eller fler.

I USA finns också en av turneringens bästa forwards såhär långt. Johnny Gaudreau har med sin fantastiska skridskoåkning charmat den tyska publiken. Hittills har han gjort sex mål på sju matcher och jag tror han hänger dit en puck mot Finland också.

Ryssland, en annan favorit till guldet, möter Tjeckien. Ett Tjeckien som inte imponerade alls mot Schweiz i sista gruppspelsmatchen och tappade andraplatsen i gruppen. Ryssland är det bättre laget och jag spelar att Ryssland vinner med två mål eller fler även dem.

Ryssland och Tjeckien är även två lag som gillar att spela anfallshockey med en otrolig snabbhet i sina kontringar, känns upplagt för mål och jag spelar att det blir över fem mål i matchen.

Nu kör vi!

EFTERMIDDAGENS BÄSTA SPELTIPS
Match: USA-Finland
Spel 1: Handikapp USA -1. USA vinner
Totalt odds: 1.77
Spel 2: Johnny Gaudreau att göra mål (Ordinarie tid)
Totalt odds: 2.75


Match: Ryssland-Tjeckien
Spel 3: Handikapp Ryssland -1,5. Ryssland vinner
Totalt odds: 1.97
Spel 4: Över 5 mål (Ordinarie tid)
Totalt odds: 1.85Spelbolag: BETHARD Spelstopp: 16.14
Soffcoachen: "Eftermiddagens kvartsfinaler"

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

Spelstatistik VM
Totalt antal lagda spel: 73
Totalt antal vunna spel: 25
Om spelbloggen
Speltips på ishockey med fokus på inhemska matcher.
I synnerhet från SHL och HockeyAllsvenskan, men även från lägre divisioner samt internationella speltips kan förekomma.

Spelbloggen startades december 2016.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.