HOCKEYSNACK: ”Skador och åtgärder” med Dennis Schirmer

Det är dags för åttonde delen och nu snackar vi skador och åtgärder med sjukgymnasten Dennis Schrimer. Häng med och dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfälten.

Skador och åtgärder mot skadorna är dagens tema i den åttonde delen av podkasten Hockeysnack på ett annorlunda sätt.

Skador

Skador drabbar alla spelare oavsett ålder och nivå. I det här avsnittet pratar vi om vanliga skador i ishockey, så som till exempel muskulära blödningar, schlatter och lace bite (hjärnskakningar lämnas till ett eget avsnitt). Många skador är såklart inte bara hockeyrelaterade, så det här är till stora delar ett avsnitt för alla.

Förebygga

Hur ska man behandla olika skador? Vad kan man göra för att förebygga dem? Hur bör vi tänka kring belastning och belastningsökningar?

Med oss i det här avsnitt för att svara på dessa och många andra frågor har vi Dennis Schirmer. Dennis är sjukgymnast, specialist i fysisk aktivitet och idrottsmedicin. Han har erfarenhet från såväl ungdomslandslag som Tre Kronor.

Förutom frågorna ovan pratar vi bland annat om rehab, smärttrösklar och vad man kan få genom den försäkring som Svenska Ishockeyförbundet har tecknat.

Ett matnyttigt avsnitt för alla.

Följ gärna Hockeysnackspodden på Instagram, där de även presenterar vissa evenemang som de arrangerar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem + tio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN