Svenska Hockeyligan 2021

Nu är Svenska Hockeyligan, eller SHL som det också kallas, snart igång igen och de första matcherna närmar sig med stormsteg.

Lördagen den 11 September går de första matcherna av stapeln och det finns mycket att se fram emot under hockeysäsongen. Att få möjlighet att igen få se hockey från läktarplats är en stor glädje för många fans. Under 2020/2021 fick åskådarna nöja sig med att betrakta spelet från TV-soffan och gick miste om mycket av den härliga stämningen som blir under en match. Spänningen höjs definitivt på plats men åskådarna kan följa spänningen och betta på matcherna både hemifrån och från läktaren. 

Betting och odds

En stor form av underhållningen och spänningen när det kommer till hockey är att studera lagen, spelarna och tränarna innan och under säsongen. Lagen ställs mot varandra och för varje match samlas allt fler poäng för att klättra i tabellen. Förra årets vinnare Växjö Lakers are vunnit SHL tre gånger. Ledaren är trots det Färjestad BK med 9 vinster i SHL, men de vann senast för 10 år sedan i 2011. 

Hur väl lagen presterar kan skilja stort från säsong till säsong och ett lag som tidigare år har regerat kan snabbt falla i tabellen ett annat år. Detta beror på spelarbyten, nya tränare och andra säsongsmässiga förändringar. Många spelare har kontrakt per säsong och vissa spelare binder upp sig på några få år innan de går vidare. Mycket kan hända och oddsen för alla lagen kan gå både upp och ner. Det bästa är att följa oddsen nära och regelbundet hålla sig uppdaterad på de bästa SHL betting tipsen. 

Stora förändringar på gång

Lagen värmer upp och förbereder sig för starten på säsongen på alla sätt och vis. Leksand har värvat en ny meriterande spelare i form av Mikael Ruohomaa som glänste i finska landslaget i Hockey-VM. Centern flyttar från Sibir Novosibirsk till Leksand och väntas bidra med mycket spänning i SHL. Örebro har också dem köpt in en finsk stjärnspelare i form av tidigare NHL-spelaren Miikka Salomäki

Samtidigt har två lag förlorat spelare, Emil Pettersson lämnar Växjö Lakers för KHL och har skrivit på med Spartak Moskva. Victor Backman lämnar också Malmö Redhawks efter bara en säsong, till förmån för sin gamla klubb GC Küsnacht Lions i schweiziska andraligan. Mästarna Växjö Lakers från 2020/2021 har en stor mängd nya spelare inför säsongen 2021/2022, vilket kan ge spännande resultat. 

Spelarbyte bland klubbarna

Under silly season kan allt hända innan laguppställningarna är helt klara. Just nu sker en form av hela havet stormar bland klubbarna med både spelare och tränare. Bland annat har den tidigare Djurgårdstränaren David Printz gått över till Rögle. Rögle har i sin tur förlorat en spelare till det nya SHL-laget Timrå. Det är forwarden Erik Andersson som flyttar upp för att hjälpa till att etablera laget i SHL. 

Att spänningen är på topp råder ingen tvekan om. Innan serien är färdigspelad kan mycket hända och favoritlaget kan röra sig både upp och ner i tabellen. 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN