Sportinfluencers att följa

Influencers är ett vida känt begrepp och går ut på att olika profiler jobbar med att göra reklam och synas via olika kampanjer.

Influencers finns även inom sportvärlden men här fungerar det lite annorlunda, många är inte influencers på heltid utan de flesta stora namnen lever primärt på sin sport. Att vara influencer och syssla med reklamkampanjer är alltså bara en deltidssyssla som de för vid sidan av. Många av dem har ett privat Instagramkonto med miljontals följare tack vare sina sportsliga bedrifter, men detta konto är också en utmärkt plattform att nå ut med andra budskap.

Ett exempel är den grekiska tennisstjärnan Stefanos Tsitspas som förutom tennis gör flera samarbeten på sin Instagram och har en egen Youtubekanal. Han har även sin egen serie som du kan följa på hans Instagram-TV med återkommande avsnitt. Här följer några andra sportstjärnor som också är stora influencers utanför sitt dagliga arbete.

Emil ”heat0n” Christensen

Emil Christensen var länge rankad som världens bästa e-sportspelare och är även ansedd att vara den första riktiga kändisen inom e-sport. Han är invald i e-sportens Hall of Fame och har vunnit världsmästerskapen 8 gånger. Idag är han dock pensionerad som spelare men fortfarande aktiv inom branschen. Hans största plattform är hans Instagram där han delar tävlingar, samarbeten och give-ways med sina 80 000 följare. Ett av hans större samarbeten är tillsammans med sportdrycken Nocco som syns flitigt på hans bilder. Om du vill kunna delta i hans give-aways är det bara att börja följa hans konto och läsa instruktionerna för varje tävling.

Om du också vill bli mer insatt i e-sport är ett steg att börja med esport betting sverige för att lära dig mer om de olika sporterna och lagen. Kanske blir det starten på din egna karriär inom e-sport?

Zlatan Ibrahimovic och andra fotbollsspelare

Vår egen Zlatan är en annan stor sportprofil som de senaste åren varit väldigt aktiv med diverse samarbeten och reklamkampanjer. Han har hela 46 miljoner följare på Instagram och delar ständigt olika produkter med fansen. Han är kanske mest känd utanför fotbollen för sina egna sportkläder som går under namnet AZ. Han har även gjort produkter tillsammans med Apoteket och reklam för Samsung. Du har förmodligen sett hans återkommande reklamfilmer på TV.

Cristiano Ronaldo är en annan storstjärna som är väldigt aktiv som influencer. Han har till exempel tillverkat sina egna kalsonger som är en riktig storsäljare. Neymar är ytterligare en spelare som har samarbeten med flera företag. Ett av dem är Gilette tillsammans med tennisspelaren och världsstjärnan Roger Federer.

Henrik Lundqvist

När det kommer till ishockeyspelare så är de lite mer blygsamma när det kommer till stora samarbeten. Vår egen superstjärna Henrik Lundqvist har dock ett stort samarbete med Head & Shouldes som förmodligen inte gått någon förbi. Lundqvist har i nuläget cirka 500 000 följare på sin Instagram och kommer förmodligen bli ännu mer aktiv när hockeykarriären är på väg att avslutas. På Instagram så är det dock sparsmakat med samarbeten och han delar mest bilder från hockeyn och fritiden.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN