Foto: Bildbyrån

SHL:s Silly Season är i full gång och mycket kommer att hända innan första nedsläpp kommande säsong. Några av de tidiga värvningarna är dessutom riktigt intressanta, även om det är oerhört svårt att välja ut i en topplista.

Ny säsong nytt hopp

Frölunda tog hem guldet och det finns nu en rad klubbar som är oerhört sugna på att peta ned göteborgarna från tronen, inte minst Luleå Hockey som inte alls lyckades lika bra i slutspelet som man själv hade hoppats på. SHL är en lång serie som tar på krafterna. Det gäller att du har en trupp som orkar hela maratonloppet och därefter kan konsten att överprestera när väl slutspelet drar igång och det riktiga allvaret börjar. Många supportrars förhoppningar dör ju ganska tidigt, då det står klart att favoritlagets trupp inte håller måttet. Å andra sidan är den långdragna serien och ett slutspel med hela åtta klubbar en öppning för att överraskningar kan ske under säsongens gång.

Populär produkt

Ishockey är sedan länge inpräntad i den svenska idrottsjälen, vilket gör uppladdningen inför varje säsong till något som följs under lupp av oddsmakare, fans och inte minst tv- och streamingbolag. Trycket ökar på de mest följda sajterna såsom tvmatchen.nu där du får en god överblick över matcher och sändningar. Ett par stora nyförvärv förbättrar ju inte bara klubbarnas chanser till ett SM-guld utan bidrar även till ökat intresse att följa dess framfart. Så låt oss titta på sex riktigt intressanta värvningar, några lite överraskande. Men… med tanke på att det hittills skett en bra bit över etthundra övergångar, blir det svårt med en topplista, men några intressanta namn kan man alltid lyfta fram.

Eric Martinsson (Geneve till HV71)

Backen Martinsson är inte bara landslagsmeriterad utan har även en bra säsong bakom sig i Geneve. Han var en av nyckelspelarna när Växjö tog hem guldet 2018 och anländer nu till ett HV71 som är i en fas av uppbyggnad efter en inte alltför stark fjolårssäsong. Kommer garanterat bli en viktig kugge i det nya lagbygget.

Dennis Everberg (EV Zug till Rögle)

En kanonvärvning som nog en hel del är lite förvånade över. Han misslyckades i AHL men gjorde succé i schweiziska Zug. Har ett VM-guld med Tre kronor i ryggsäcken. Forwarden är en riktig profilvärvning som mycket väl kan sätta hela Rögle i nya hockey-lågor som kanske brinner en bra bit in i slutspelet.

Arttu Ilomäki (Lukko till Luleå)

Klubben från norr har en del att bevisa kommande säsong då en flopp i slutspelet inte kommer att tolereras, där blir värvningen av den finske forwarden Ilomäki en nyckel till framgång. Framstående i finska landslaget och ligan, dessutom med potential att bli ännu vassare. En riktig prestigevärvning.

Anton Rödin (Davos till Brynäs)

Han har haft det rätt tungt sedan skärskadan 2016, då han var lagkapten i Brynäs. Men vid 28 års ålder är man som hockeyspelare i sin prime och då kan en återkomst till gamla revir väcka livslusten, och det är ingen som tvivlar på Rödins kapacitet.

Johan Fransson (Geneve-Servette till Leksand)

En rutinerad back bördig från Kalix, som var nära att skriva på för Timrå, men valde till slut Leksand. Visserligen 34 år fyllda, men rutinen kommer att ge stadga åt leksingarna och han blir en tillgång under den långa serien på 52 matcher.

Patrik Berglund (klubblös till Djurgården)

En kalasvärvning, då det handlar om en oerhört kompetent forward som kan bli avgörande för Djurgården i kampen om SM-guldet. Det finns givetvis fler intressanta namn som redan är klara och dessutom är ju Silly Season långt ifrån över.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer