Foto: Bildbyrån

Efter vårens SM-guld förlänger nu amerikanskan och den assisterande lagkaptenen Tori Hickel sitt kontrakt med Djurgårdens damlag.

Amerikanskan Tori Hickel anslöt till SDHL-laget, som under våren blev svenska mästare, från Northeastern University inför säsongen och blev assisterande lagkapten.

– Jag tog examen på college för att sedan packa mina väskor till Sverige utan att veta något om nivån jag kommer spela på eller känna någon spelare i laget. Men jag blev väldigt imponerad över hur skickliga alla spelare är. SDHL är verkligen en slagkraftig liga att spela i och jag är lycklig att jag hamnade i Djurgården och fick vinna SM-guld. Det var en fantastisk upplevelse, säger Tori Hickel till klubbens hemsida.

Efter att ha avslutat sina stoder anslöt hon alltså till Djurgården och flyttade till Sverige ganska hastigt.

– Hon lyckades komma tillbaka i form mycket snabbare än förväntat och var en stark bidragande orsak till att det gick som det gick för Djurgården (SM-guld). Vi vill fortsätta jobba och bygga laget med henne och det vill hon också, säger Nils Ekman.

Vill utveckla damhockeyn

Det nya kontraktet innebär att Hickel stannar minst en säsong till. Året som gick så spelade hon 26 grundseriematcher och sju slutspelsmatcher fram till SM-guldet.

– Vi är jätteglada att Tori spelar med oss nästa säsong. Hon hade en jättebra säsong där hon spelade fantastiskt för oss. Hon var, tills hon skadade sitt knä, den backen med mest istid i laget, fortsätter Ekman.

Hickel själv är mycket glad att få stanna i Stockholm och få vara med på resan med Djurgården.

– Att vara i Djurgården har överträffat mina förväntningar och det har varit en väldigt välkomnande förening, som en familj. När jag blev erbjuden ett kontrakt även för nästa säsong så kunde jag inte tacka nej. Visionen som Djurgården har för att utveckla damhockeyn är något jag vill vara delaktig i, säger Hickel.

Kommentarer

Kommentarer