Foto: Bildbyrån

Nu är det klart att stjärnan Patrik Zackrisson lämnar Lugano. Nu står enligt agenten klubbarna på kö för att signa forwarden.
– Det är vi som blir jagade, säger Kalle Bodén till Hockeybladet.

Det har spekulerats ett tag om stjärnforwarden Patrik Zackrisson ska lämna Lugano eller inte. Nu är det klart och det bekräftas av spelarens agent för Hockeybladet.

– Det var ett optionsår kvar på kontraktet och det skulle godkännas av båda parter, säger Kalle Bodén, spelarens agent till Hockeybladet.

Nu gäller det att hitta en ny klubb för stjärnan som placerats i var och varannan klubb i Sverige och utomlands. Det är inte så att agenten behöver göra mycket för att komma i kontakt med intresserade klubbar.

– Det är vi som blir jagade. Vi söker en bra klubb så klart. Sen får vi se vad det blir för land och liga. Det är ingen brådska.

Det är heller ingen brådska för en spelare sonm Zackrisson när det gäller att hitta en ny klubb, men det kan också gå mycket snabbt.

– Det kan gå en dag, det kan gå två månader. Det är inte så viktigt. Patrik är en landslagsspelare och alla känner till hans nivå.

Är det viktigt att få klart med ny klubb innan VM, eller är det ett bra skyltfönster för Patrik?
– Att spela VM är en ära och inget annat.

En av klubbarna det har spekulerats kring är Djurgården, där Patrik har sin bror Mattias som tränare för ett av juniorlagen. Sedan har det även ryktats om Linköping, Brynäs och Rögle.

– Vi diskuterar inte enskilda klubbar för tillfället.

  Tomas Hedlund
[email protected]
  Svante Störlinge
[email protected]

Kommentarer

Kommentarer