Viktiga kuggen stannar i Djurgården

Den viktiga kuggen, Julia Johansson, stannar i Djurgården. Backen är klar för sin sjunde säsong i klubben. Kontraktet är skrivet på ett plus ett år.

Trotjänaren och den viktiga kuggen stannar i Djurgården. Den 25-åriga backen Julia Johansson är klar för sin sjunde säsong i klubben, det skriver Djurgården på sin hemsida.

Johansson tillhör den stomme i som spelat i Djurgården sedan klubben tog upp damhockey på programmet 2014, från division 1 upp till SDHL. Hon var också med att vinna SM-guld 2017, med klubben.

Från Uppland

Backen Johansson kommer från det lilla hockeynästet Gimo i Uppland, som bland annat fostrat NHL-spelarna Rasmus Sandin, Toronto Maple Leafs och Robert Hägg, Philadelphia Flyers.

Hon debuterade i Riksserien, föregångaren till SDHL, redan som 16-åring. Då representerade hon Modo. Den kommande säsongen blir backens tionde säsong i damernas högsta liga. Hon vann också SM-guld med Modo säsongen 2011/2012.

Djurgårdens trupp

Djurgården har följande spelare klara för spel nästa säsong.

Målvakter

Lovisa Berndtsson
Ida Boman

Backar

Wilma Germundsson Wäng
Felicia Linder
Selma Tyreskog
Julia Johansson

Forwards

Andrea Dalen
Alice Östensson
Lova Blom
Maria Lindberg
Julia Tärnblom
Josefine Jakobsen
Julia Östlund

Djurgården har dessutom ett samarbete med Haninge. Där flera av de spelare som går i klubbens hockeygymnasium kommer att spela under den kommande säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN