UTLÅNING: 19-årige talangen lånas ut till seriekonkurrenten

Västervik lånar den 19-årige talangen Lukas Wernblom från Modo. Kontraktet gäller året ut skriver Västervik i ett pressmeddelande.

Modo lånar ut den 19-årige talangen Lukas Wernblom till seriekonkurrenten Västervik i Hockeyallsvenskan. Låneavtalet gäller säsongen ut.

– Lukas gör att vi ökar konkurrensen i laget. Han är en spelartyp som driver laget på isen och är oöm att möta. Men också en spelare som har fina tekniska egenskaper och spelförståelse, säger Emil Georgsson sportchef i Västervik och fortsätter:

– Vi har haft en okej start på säsongen med tre vinster på sex matcher, men tyvärr har skador gjort att vi tappat trycket lite grann och konkurrensen har minskat. Rob Bordson närmar sig comeback och i och med att Lukas nu kommer in i laget så kommer konkurrensen att öka och kravbilden höjas bland forwards.

JVM-aktuell

Wernblom är en av de Hockeyallsvenska talangerna som är aktuella för spel i JVM i Tjeckien över jul- och nyårshelgerna. Trots sin ungdom är Wernblom inne på sin fjärde seniorsäsong. I Modo fick han inte den speltid han känner att han förtjänar.

– Lukas har inte varit nöjd med sin situation gällande speltid och vi har därför gemensamt kommit fram till den här lösningen. Vi önskar Lukas all lycka till under den fortsatta säsongen, säger Fredrik Glader sportchef i Modo till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN