Foto: Bildbyrån

HockeyAllsvenskans succéman Victor Ejdsell ska sedan tidigare ha gjort klart med HV71. Sedan har det ryktats om Detroit. Nu är en ny NHL-klubb intresserad.

Tidigare i veckan rapporterades det om NHL-laget Detroit Red Wings intresse för HockeyAllsvenskans succéman och poängkung Victor Ejdsell. Då var det Mlive som rapporterade om att Ejdsell varit i Detroit samt besökt ett par andra NHL-klubbar. Detroits assisterande general manager, Ryan Martin hade även uttalat sig positivt om Ejdsells utveckling. Detta efter att klubbens respekterade chefsscout i Europa, Håkan Andersson, rekommenderat centern.

– Hans flytt från kanten till centerpositionen har hjälpt hans defensiva spel. Han har även bra händer och offensiv förmåga, ska Martin ha sagt.

Nu är alltså ytterligare en NHL-klubb med i jakten på allvar.

Topplaget intresserat

Det är letsgohawks.net som skriver att Chicago är en av de intresserade klubbarna. Detta tillsammans med just Detroit men även Nashville. Det är klubbens GM Stan Bowman som ska ha uttalat sig om en rad förändringar under sommaren. Ejdsell ska enligt hemsidan ha varit på en av matcherna i slutspelets första runda mellan Chicago och Nashville.

Han var en av de stora genombrottsmännen inom svensk hockey säsongen 2016/2017. På 50 matcher i HockeyAllsvenskan gjorde 21-åringen 57 poäng för BIK Karlskoga, vilket räckte gott för att vinna poängligan. Han fick även chansen i Tre Kronor under våren. Men om det blir spel med HV71 återstår alltså att se.

Kommentarer

Kommentarer