Foto: Bildbyrån

Den tidigare Färjestadsspelaren, Chris Lee, har gjort succé i KHL den gångna säsongen. I och med Tyson Barries skada fick han chansen i Kanadas VM-lag. 

Säsongen 12/13 gjorde Chris Lee en storstilad säsong i Färjestad med 41 poäng på 54 matcher från sin backplats. Därefter gick han till KHL och de senaste säsongerna har han dominerat i ligan. Den gångna säsongen gjorde han 65 poäng på 60 matcher i KHL och slutade på en sjätteplats i den totala poängligan.

Skada gav Lee chansen

Tidigare under årets världsmästerskap skadade sig den kanadensiska stjärnbacken, Tyson Barrie, vilket gjorde att Chris Lee fick chansen. På de tre matcher han har spelat för det kanadensiska VM-laget har backen gjort två assist.

Siktar på kontrakt i NHL

Enligt nordamerikanska uppgifter siktar den 37-årige backen på att skaffa sig ett kontrakt i NHL den kommande säsongen hans ryska klubb Magnitogorsk är inställda på att han kanske aldrig mer återvänder till klubben.
– Om Chris Lee skriver kontrakt i NHL så är chansen att han återvänder till Magnitogorsk minimal, säger klubbens vice ordförande Gennadij Velitjkin till klubbens hemsida och förklarar att man har en plan för hur man ska agera om Lee lämnar.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer