Två spelare lämnar HV71: ”naturligtvis ledsamt”

0
645
Foto: Bildbyrån
Två spelare lämnar HV71. Mattias Tedenby och Markus Ljungh har valt att nyttja en klausul i sina kontrakt och lämnar nu klubben, meddelar HV71 på sin webbplats.

Mattias Tedenby och Markus Ljungh lämnar HV71, skriver klubben på sin hemsida. De båda spelarna har valt att aktivera en klausul i sina kontrakt som gör att de kunde bli köpta till och med den 15 maj.

– Det är tråkigt att vi blir av med två duktiga hockeyspelare och två härliga killar. Vi går inte lottlösa ur detta utan blir ekonomiskt kompenserade för båda spelarna och har en plan för hur vi ska gå vidare och ersätta dem, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens webbplats.

Mattias Tedenby har spelat över 400 matcher i HV71:s A-lag och har på sin meritlista två SM-guld med Jönköpingsklubben. Markus Ljungh kom till HV71 från Djurgården inför säsongen men nu väljer alltså 28-åringen att lämna klubben.

– Det är naturligtvis ledsamt att lämna HV71 som jag känner så mycket för. Jag har haft många fina år i HV71 och alltid älskat att spela inför alla fantastiska fans, men nu har jag nu fått en chans om att spela utomlands och den chansen vill jag inte missa. Jag vill tacka alla supportrar, sponsorer och alla som jobbar i föreningen och hoppas att våra vägar möts i framtiden igen, säger Mattias Tedenby till HV71:s hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

tre × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.