Tre Kronor-backen fick sparken

Enligt ryska uppgifter har Tre Kronor-backen fått sparken från sin KHL-klubb. Han fick beskedet efter Karjala Cup i helgen, skriver Hockeynews.se.

Tre Kronor-backen Erik Gustafsson har fått sparken och samtidigt blivit utköpt från sitt kontrakt med Avangard Omsk. Det är den ryska tidningen Sport-Express som kommer med uppgifterna enligt Hockeynews.se.

För många utländska spelare

Den främsta anledningen till det brutna kontraktet är att klubben har för många utländska spelare i och med värvningen av kanadensaren Teddy Purcell. En OS-aktuell forward.

Nu söker den förre Timråspelaren i första hand en ny klubb i KHL, men även SHL kan vara aktuellt – om det går att ordna skattetekniskt.

– Det har varit huvudspåret hela tiden. Jag trodde aldrig jag skulle vara i den här sitsen, men att det här ändå eventuellt skulle vara mitt sista år innan jag försökte vände blicken hemåt och ta något annat. Nu får vi se. Jag vet inte vad det finns för alternativ. Jag har väl lite lag som har hört av sig. Får väl snickra ihop bästa lösningen för mig och familjen, sa Erik Gustafsson till Hockeynews.se tidigare.

Gustafsson har även spelat i NHL där han representerade Philadelphia Flyers, innan han kom till Omsk 2014. Förrförra säsongen spelade han i Kloten i Schweiz. Gustafsson har spelat tre VM-turneringar och har ett guld från hemma-VM 2013.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN