TRANSFER: Bröt med Färjestad – nu klar för Brynäs

För tio dagar sedan bröts kontraktet med Färjestad, nu är den finske forwarden klar för sin fjärde svenska klubb. Tomi Sallinen är nu klar för Brynäs.
Vi är jättenöjda att kunna knyta Tomi till oss, säger Andreas Dackell.

För tio dagar sedan bröts kontraktet med Färjestad, Tomi Sallinen är nu klar för Brynäs.

– Det är en klok spelare som har mycket spel i sig. Han har spetskvalitéer i spelsinnet, tävlar varje dag och jobbar hårt. En lagspelare som gör allt för att vinna varje kväll och så är han bra på rören, säger Andreas Dackell, sportdirektör i Brynäs i ett pressmeddelande.

Fjärde klubben

Brynäs blir Sallinens fjärde svenska klubb, han har tidigare spelat i Leksand, Djurgården och Färjestad. Nu är han i Gävle för att ta revansch för misslyckandet i Karlstad. Dackell tror på sitt nyförvärv.

– Han har varit en stabil landslagsman i Finland de senaste åren. Har man gjort tre VM för Finland så har man kvalitéer, säger han och fortsätter:

– Sen är han en grym kille i omklädningsrummet som vill bli bättre hela tiden. Det känns tryggt att veta nu när den grupp som vi har kommit samman så bra. Tomi vet att det är hårt jobb som gör att man lyckas. En ledartyp.

Sökandet efter en ny klubb är över för den här gången och nu är det Gävle och klassiska laget Brynäs som gäller för den finländske forwarden.

– Jag är självklart jätteglad över att få komma till Brynäs. Jag har inte spelet så mycket den här säsongen så jag är hungrig på att dra på mig Brynäströjan, säger Sallinen och fortsätter:

– Jag känner till historian kring Brynäs. De har varit ett svårt lag att möta som spelat fort och tufft när jag varit i Sverige.

Han vill visa att han är en tvåvägsspelare och inte bara en offebsiv spelare.

– Jag hoppas kunna bidra med poäng men framför allt vill jag bara hjälpa laget att vinna. Jag är allround och försöker att hjälpa laget i flera delar, inte bara framåt.

Kontraktet är på säsongen ut och han debuterar på söndag mot sin gamla klubb Färjestad.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN