Guldcoachen tillbaka i Sverige

Han har tränat flertalet klubbar på högsta nivå i Sverige. Nu är han tillbaka som Senior Advisor.

Som spelare gjorde han nio säsonger hemma i Finland, spelade en del i Italien och gjorde en utflykt till Sydafrika innan han avslutade den aktiva karriären med två år tillhörande Tingsryd på 70-talet. Mest känd är Timo Lahtinen för sina tränarmeriter. Nu är han tillbaka i Sverige och Division 1 som Senior Advisor.

Välmeriterad herre

Kristianstad IK får förstärkning av en legend på tränarsidan. Lahtinen har tränat under åtta säsonger i Division 1, sex säsonger i Schweiz, två i Tyskland och en hemma i Finland. Under tiden i Sverige så ledde han Södertälje till ett SM-guld, tog upp Malmö i Elitserien, till två SM-guld och en Europacup-titel.

Senaste jobbet 2013 – i Rumänien

Hans senaste säsong som tränare i Sverige var säsongen 06/07 med Södertälje. De tre följande säsongerna jobbade han som Senior Advisor i Malmö innan han tog jobbet som head-coach i Rumänska Csíkszereda. Han gjorde en säsong där 10/11 innan han gick arbetslös säsongen efter. Timo tog över jobbet igen säsongen 12/13. Sedan dess har han gått arbetslös.

”Ser detta som en möjlighet”

Timos arbetsuppgifter kommer bestå av att vara lagets ögon från läktaren där hans fokus kommer att ligga på bortalaget samt vissa detaljer i Kristianstads spel. Han kommer även att vara synlig innan matcherna på olika event med supportrar och sponsorer.
– Jag ser detta som en möjlighet för klubben att dra nytta av Timos stora erfarenhet som han har skaffat sig efter många år på elitnivå, säger klubbens sportchef Jocke Johansson till 24kristianstad.se.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN