Tog upp klubben till Hockeyallsvenskan – förlänger kontraktet

0
489
Foto: Bildbyrån
Tidigare under våren stod det klart att Kristianstads huvudtränare Mikael Gath blir kvar i klubben. Under fredagen meddelade Skånelaget att man även förlänger kontraktet med assisterande tränaren Andreas Lilja.

Andreas Lilja anslöt till Kristianstad under pågående säsong för att stärka upp Kristianstads ledarsida. Klubbens mål var att ta sig upp till HockeyAllsvenskan, vilket man lyckades med. Nu har Lilja förlängt sitt kontrakt med klubben, skriver Kristianstad på sin hemsida.

– Målet var Allsvenskan och det var det vi åstadkom. Nu har vi chansen att ta ett steg till o den resan vill jag verkligen vara med på. Sen att få arbeta med Gath ytterligare ett år är något jag verkligen brinner för och ser framemot att få göra, säger Lilja till Kristianstads hemsida.

Om sitt ledarsätt berättar Lilja att han har mycket energi och är pådrivande.

– Skulle säga att jag har mycket energi och är väldigt drivande som vill att vårt lag ska utvecklas till nästa nivå.  Jag är en tränare som gått igenom nästan allt som en spelare har att utstå inom en karriär och det har jag nytta av i mitt ledarskap, säger Lilja till Kristianstads hemsida.

Kristianstads ordförande Christian Falk är glad över att få behålla Gath och Lilja över den kommande säsongen.

– Vi är naturligtvis supernöjda att vi får behålla vinnarduon Gath och Lilja. Lilja har kommit in i klubben med enorm energi och en riktigt vinnarskalle. Är det något tränarpar som ska kunna etablera oss i Allsvenskan med en blyg lönebudget så är det dessa två herrar, säger Falk till Kristianstads hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.