Tidigare jättetalangen klar – för Division fyra

Han spelade i SHL, valdes i NHL-draften och tog JVM-silver. Men karriären tog aldrig fart och nu är den tidigare jättetalangen klar för Division fyra-spel.

Han SHL-debuterade, draftades samma år som Nicklas Bäckström och spelade JVM med Victor Hedman. Sedan dess har inte Tony Lagerströms karriär gått samma väg som deras. Istället för spel om Stanley Cup har han gjort sju säsonger i HockeyAllsvenskan och fyra i HockeyEttan. Härnäst väntar en ny utmaning för en tidigare jättetalangen, ännu längre ner i seriesystemet.

Klar för Division fyra

Det var säsongen 05/06 som Lagerström fick chansen i SHL (då Elitserien) med Södertälje. Dock blev det bara en match i högsta serien innan SSK trillade ur. Året efter fick han vara med och spela upp klubben i finrummet igen. Detta följt av spel i Huddinge och sedermera Mora där han stannade i tre säsonger. 2011 återvände Tony till SSK efter tre år i Dalarna. Dock har det blivit spel i HockeyEttan-laget Åkers/Strängnäs de fyras senaste säsongerna. Nu är han dock klar för en ny klubb och ny klubbadress för den tidigare Södertälje- och Moratalangen är Gnesta IK i Division fyra.

– Tony har flyttat till Gnesta och har väl valt att trappa ner lite, säger Gnesta IK:s tränare Jörgen Ahlbom till Södermanlands nyheter.

Jättetalangen blev för dyr

Efter att ha spelat TV-pucken två gånger, blivit utsedd till turneringens bäste forward, tagit JVM-silver med NHL-spelarna Mikael Backlund, Victor Hedman och Magnus Pääjärvi i laget blir det nu spel mot Tullinge och Salem istället. Anledningen till att Lagerström lämnar Strängnäs är såväl flytten till Gnesta som att Åkers/Strängnäs inte hade råd att ha kvar den Chicago Blackhawks-draftade forwarden.

– Han var i Åker. Men de hade inte råd att ha kvar honom. Jag har hört att de har haft svårt att få ihop folk, säger Jörgen Ahlbom.

David Lega rasar: ”Hade aldrig hänt under en SHL-match” 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN