Tambellini lämnar Djurgården – här är hans nya klubb

Djurgårdens floppvärvning Jeff Tambellini får gå från klubben. Kanadensaren har redan hittat en ny klubb, han stannar i SHL.
– Vi har i samförstånd valt att avbryta vårt samarbete, säger Joakim Eriksson, Djurgårdens sportchef.

Jeff Tambellini värvades till Djurgården som sniper och skulle få fart på klubbens målskytte. Han nådde aldrig några större höjder i sitt spel och fick stark kritik för sitt spel. Nu står det klart att han får gå från Djurgården.

– Vi har i samförstånd valt att avbryta vårt samarbete. Jeff har under hela sin tid hos oss varit oerhört professionell i sin träning och sina förberedelser för träning och matchspel. På så sätt har han varit en god förebild för våra unga spelare om vad det är som krävs för att nå sina drömmars mål om NHL-spel, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Tambellini stannar i SHL

Kanadensaren har redan gjort klart med ny klubb. Han flyttar tillbaka till Växjö som han representerade för två säsonger sedan. I Växjö var han en bidragande orsak till klubbens SM-guld.

– I vår ambition att bredda truppen inför sista delen av säsongen har vi tagit in Jeff Tambellini. Vi har en stark tro på att gruppens dynamik är det som har störst chans att vinna mästerskap i slutändan. I Jeff vet vi att vi får någon som tillför till den redan starka gruppen vi förfogar över, säger Henrik Evertsson sportchef i Växjö till klubbens hemsida.

Jeff Tambellini har inte riktigt trivts i Stockholm och beskriver det som att komma hem nu när han är klar för sin gamla klubb. Han har skrivit kontrakt med Växjö säsongen ut.

– Först av allt känns det som att komma hem för mig! Jag har familj i staden och Växjö kommer alltid att vara en speciell plats för mig med tanke på mina fina minnen. Jag har verkligen velat komma tillbaka till Växjö sedan min tid där och nu får jag chansen, säger han till Växjös hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN