Talangen öppnar för SHL-spel

Alla SHL-klubbar var ute efter honom. Sedan skrev talangen NHL-kontrakt. Vart han spelar nästa säsong är oklart men själv öppnar han för SHL-spel.

Han gjorde 50 poäng på 49 matcher i Timråtröjan förra säsongen. Sedan har det spekulerats i vart Jonathan Dahlén ska ta vägen kommande säsong. Han tränade med SHL-klubbar och skrev NHL-kontrakt. Dock är det inte bestämt vart han spelar kommande säsong.

Talangen bytte NHL-organisation

Jonathan, son till tidigare NHL-spelaren Ulf Dahlén, draftades 2016 av Ottawa Senators. Dock hann han aldrig representera klubben. Mitt under förra säsongen bytte Senators organisationen bort hans rättigheter. Istället tog Vancouver Canucks över rättigheterna för Dahlén. Nu väntar den stora NHL-campen i just Vancouver med laget efter sommarens rookie-camp.

– Nu råder fullt fokus på campen och hur det går där, säger pappa Ulf till Expressen.

Öppnar för SHL

Även om förhoppningar på NHL-spel fortfarande finns kan Jonathan spela i Sverige även nästa säsong. Detta även om det kan bli så väl spel i NHL som AHL. Dock har han inte inlett några förhandlingar med svenska klubbar. HockeyAllsvenskans bästa junior Jonathan Dahlén, som tilldelades utmärkelsen Guldgallret, tränade bland annat med Växjö under våren.

– Vi håller Sverige-dörren öppen, men har inte inlett några förhandlingar med någon klubb i SHL. Vi har inte pratat med något lag i SHL sedan i april-maj, säger ”Uffe”.

Återförenas supertalangerna?

I Timrå var 19-årige Dahlén inte den enda stora talangen. Han bildade ett nästintill fruktat radarpar med Elias Pettersson. Samma Pettersson som draftades av just Vancouvers organisation som nummer fem i sommarens NHL-draft. Han har även gjort klart för spel i just Växjö. Det är med andra ord ingen omöjlighet att de båda supertalangerna återförenas i SHL. Det återstår dock att se. Först ska han visa upp sig i Nordamerika och slåss för en plats i världens bästa liga. Sedan stoppas han inte heller från AHL innan något SHL-kontrakt är skrivet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN