Talangen kan lämna Brynäs – för Rögle

0
567
Foto: Bildbyrån

Han gjorde storsuccé i TV-pucken och flyttade till Gävle. Nu är den unge landslagskaptenen och talangen på väg till en av Brynäs konkurrenter.

17-årige Rasmus Sandin blev känd för delar av hockeysverige när han i TV-pucken 2015 satte en ”Foppa-straff”. Sedan dess har han lämnat Modo för andra gången och spelat i J20-hockey med fina resultat för Brynäs. Nu är han på väg att byta klubb, igen.

Talangen byter klubb – igen

Uppsalasonen, med Gimo IF som moderklubb, lämnade hemstaden tidigt och spenderade säsongen 13/14 och delar av säsongen 14/15 i Örnsköldsvik och Modo innan han vände ”hem” till Almtuna. Dock blev det Ö-vik igen säsongen efter men efter succén i TV-pucken stannade han bara fram till årsskiftet. Brynäs blev ny klubbadress från början av 2016. Där har han stannat, fram tills nu. Efter en säsong med inofficiellt U17 VM-guld som lagkapten och 19 poäng på 38 matcher från sin backplats i SuperElit ska Rögle vara ute efter honom, enligt HD.se.

Finns intresse för brorsan

Det är inte bara Rasmus som lockar till sig intresse. Även storebror Linus, född –96, ska vara aktuell för just Rögle. Även han flyttade till Ö-vik från Uppsala tidigt och representerade Modos juniorer mellan 2012 och 2016, dock blev det endast en match där under den sista säsongen. Detta på grund av att han lånades ut till Mora i HockeyAllsvenskan där det blev 20 poäng på 54 matcher. Den senaste säsongen blev det spel hemma i Uppsala för Almtuna igen och en stark säsong från Sandin. På 56 matcher sköt forwarden totalt 34 poäng. Nu ska alltså SHL-klubben Rögle ha ryckt i både storebror Linus och lillebror Rasmus Sandin.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två + sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.