Svensken sparkas efter utfrysningen

Efter en tung höst och utfrysning lämnar nu den svenske landslagsmannen Fredrik Pettersson sin klubb Torpedo Nizhny Novgorod.

Den svenske landslagsspelaren Fredrik Pettersson har haft en tung höst i KHL-laget Torpedo Nizhny Novgorod trots fin poängskörd med tolv poäng under 24 matcher. Under senare tiden har klubben skickat ner honom i farmarligan och nu väljer parterna att bryta kontraktet.
– Fredrik har blivit utköpt enligt sitt avtal och gängse KHL-regler, säger hans agent Thomas Sjögren till MrMadhawk.se.

Pettersson har de senaste tre säsongerna varit en god poängmakare i schweiziska ligan NLA i klubben Lugano där han under 119 matcher noteras för fina 136 poäng. En sväng tillbaka till Schweiz uppges enligt MrMadhawk inte vara helt omöjligt, klubben ska iallafall ha ett intresse av att plocka tillbaka svensken. Med reglerna i Schweiz är det i dagsläget svårt för Lugano att plocka in Pettersson. Klubbarna får högt använda sig av fyra utländska spelare per match.
Klubben har i dagsläget tre svenskar, däribland Tony Mårtensson och Patrik Zackrisson som båda två ryktas till och från vara på väg bort från klubben.

Vart Pettersson nu tar vägen är ännu oklart. Om det är aktuellt att återvända till Sverige kan det ske först efter nyår som med flertalet spelare som är och har varit aktuella för svenska klubbar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN