SUPPORTERVÄRVNINGEN: Insamling gav utrymme till förstärkningen

Den danske forwarden Mathias From är AIK:s senaste värvning. Ett initiativ som bidrog till värvningen var ”Supporterkontraktet” som den Allmänna Supporterklubben tidigare ordnat via en insamling.
– Jag kommer bära både AIK:s och ASK:s märke med stolthet, säger Mathias From.

Tack vare en insamling kunde Mathias From presenteras som AIK:s senaste nyförvärv förra torsdagen. Klubbens supportrar har haft en stor inverkan på att spelaren kunnat värvas. Under december och januari anordnade nämligen Allmänna Supporterklubben ”Supporterkontraktet”. Tillsammans samlade fansen in 60 000 kronor.

– Vi vill tacka alla som bidragit med stort som smått till insamlingen, säger Andreas Ferm från Allmänna Supporterklubben på AIK:s hemsida.

Vidare menar han att det är av stor vikt att stötta laget nu när grundserien snart är över och AIK jagar SHL-kontraktet.

Sex matcher kvar

Grundserien börjar dra ihop sig nu när det bara återstår sex matcher. Av dessa har AIK fyra matcher på hemmaplan och laget ligger på en andraplats. Mathias From kommer med andra ord lägligt till slutspurten och är själv glad över att få representera Stockholmsklubben. Han hyllar bland annat supportrarnas ansträngningar och insamlingen som bidrog till hans ankomst.

– Det här visar vilket engagemang som finns bland supportrarna i AIK. Jag kommer bära både AIK:s och ASK:s märke med stolthet, säger Mathias From till klubbens hemsida.

70 matcher i SHL

Då AIK jagar en platts i svensk hockeys finrum kan en spelare som gjort 70 matcher i SHL vara en stor tillgång. Trots att Mathias From är blott 20 år gammal har han ändå representerat Rögle BK i SHL och spelat sammanlagt 70 matcher fördelat över tre säsonger i Sveriges högsta liga. Den unge forwarden från Danmark har också draftats av Chicago Blackhawks i femte rundan.

Mathias From debuterade för AIK i lördags när IK Oskarshamn vann med 3-2. AIK:s nästa match spelas på onsdag vid Hovet då Gnaget gästas av Västerviks IK. Matchstart klockan 19.00.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN