Styrkebeskedet – Djurgården värvar ytterligare

Det var alltså inte bara Andreas Engqvist som presenterades på dagens presskonferens. Ytterligare tre spelare har skrivit på för Djurgården.

Spelarna i fråga är de rightfattade backarna Jesper Pettersson och Tom Nilsson, samt målvakten Joacim Eriksson. Pettersson och Nilsson värvas från Philadelphias respektive Vancouvers farmarlag samtidigt som Eriksson plockas in från SHL-konkurrenten Växjö.

SHL-debuterade för Linköping

Jesper Pettersson är 22 år gammal och har meriter från juniorlandslagen sedan tidigare. De tre senaste säsongerna har han dock spelat i AHL och ECHL för Philadelphias farmarlag.

– Jag är en tvåvägsback som gillar att spela aggressivt och smälla på även om jag kanske inte är den största spelaren. Sedan älskar jag att tävla. Jag blev draftad av Philadelphia Flyers och har spelat i deras farmarlag där i tre år. Första åren spelade jag i AHL men sen har det även blivit spel i ECHL och Reading Royals, säger Jesper till klubbens hemsida.

Sportchefen Joakim Eriksson lyfter även han fram det fysiska spelet samt hans kvalitéer som tvåvägsback.

– Jesper är en rörlig, hårt arbetande tvåvägs-spelande back som precis som Tom Nilsson gillar att spela rejält och fysiskt i närkampsspelet. Vi tycker att Jesper besitter bra utvecklingsbara grunder för att kunna bli en bra tvåvägsback av hög klass, säger Joakim Eriksson.

Har vunnit SM-guld med Frölunda

Den andra backen som ansluter från och med idag är Frölundas guldback från säsongen 15/16, Tom Nilsson. Han har den senaste säsongen spelat för först Torontos och sedan Vancouvers AHL-lag.

– Det känns jättebra att äntligen komma hem till Stockholm. Jag har inte bott hemma på nio år så det känns bra. Jag flyttade till Mora i ung ålder och gick hockeygymnasiet där, blev kvar i fyra år innan jag gick till Frölunda, säger Tom Nilsson, som sedan gjort två turer till AHL och spelat för både Torontos och Vancouvers organisationer. Det har varit lite fram och tillbaka de senaste åren men nu vill jag ha lite kontinuitet, säger Tom Nilsson.

Djurgårdens sportchef ser Tom som ersättare till Ville Varakas som lämnat klubben. De defensiva styrkorna är nummer ett.

– Tom är en storvuxen, ambitiös defensiv rightfattad back som vi ser som en ersättare till Ville Varakas. Han spelar som en äkta järnkamin då han gillar att tävla och tackla. Tom är säker i sitt passningsspel, duktig i positionsspelet och duktig på att stänga ner motståndarnas bästa forwards, säger sportchef Eriksson.

Värvar målvakt från konkurrenten

Nu står det även klart vem som kommer att dela på målvaktsjobbet tillsammans med Adam Reideborn. Det är landslagsmeriterade Joacim Eriksson som värvas från Växjö. Han fick nyligen lämna klubben när Viktor Fasth värvades.

– Det lät väldigt intressant och jag tycker att Djurgården har ett spännande lag som vill framåt. Det är en stor förening som strävar efter att vinna. Det känns spännande att vara med på den här resan tillbaka mot toppen, säger målvakten och forsätter:

– Jag är väldigt lugn i målet och läser spelet bra. Mitt fokus är bra och jag är en tålmodig målvakt.

Sportchefen har uttalat sig om den nya värvningen och förväntar sig ett starkt målvaktspar med Reideborn, som haft en fin utveckling, och landslagsmålvakten Eriksson.

– Joacim Eriksson är en högkvalitativ målvakt som tillsammans med Adam kommer att bilda ett väldigt starkt målvaktsteam. Vi tycker att Jocke är en lugn, storvuxen högerplockande målvakt med bra spelförståelse och ett modernt täckande målvaktsspel. Vi vet också att han är väldigt ambitiös i sin träning och sina förberedelser vilket passar väl in i de krav vi ställer på spelare inom Djurgårdens verksamhet, säger Eriksson.

Målvaktstränaren ser framemot samarbetet

Djurgårdens målvaktstränare Janne Öhman ser fram emot att jobba med Joacim Eriksson kommande säsong.

– Jocke är en tekniskt duktig målvakt som har ett bra spelsinne och är atletisk. Det som är intressant med honom är att han har gjort en resa och vill göra en resa. Han har spelat i både NHL och KHL och det är en kille som kör. Det är viktigt för oss här i Djurgården att man vill utvecklas, säger han.

Öhman entusiastisk att komma igång och jobba med sin adept och har naturligtvis bra koll på den nya målvakten.

– Vi har följt honom och när det sedan blev aktuellt att han skulle komma hit så gör man en ännu närmare koll. Man följer upp på video från hans tidigare säsonger och hör sig för bland målvaktstränare. Hur såg han ut när han kom till Växjö? Och hur såg han ut i deras sista matcher bland annat, säger Janne.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN