Stjärnan om att spela i DIF: ”Det skulle bli känsligt”

Efter flera år utomlands har stjärnan en önskan om att få återvända till SHL och Sverige. Vilken klubb det blir får tiden utvisa, men Viktor Fasth har klart för sig om ett klubbval som är lite känsligare.

Säsongerna 2010/2011 och 2011/2012 var Viktor Fasth firad stjärna i SHL och AIK. Båda säsongerna gick klubben vidare till semifinal och överraskade stort. En av lagets stora profiler då var just målvakten Viktor Fasth. Efter spel i både NHL och KHL under ett par år kunde landslagsmålvakten avslöja för Hockeybladet om sin önskan att få återvända hem igen.

– Jag skulle vara jättesugen att komma hem och spela i Sverige, det hade varit jätteroligt, avslöjade Viktor Fasth för Hockeybladet.

Är det någon speciell klubb som ligger extra nära hjärtat?
– Nej jag har ingenting som binder mig i Sverige eller någonstans så vi får se vad framtiden har att utvisa.

Känsligt klubbval i SHL

Just AIK är den enda klubben som 34-åringen representerat i SHL-sammanhang. Sedan tidigare har han även spelat för Tingsryd och Växjö Lakers, men som då fortfarande huserade i Hockeyallsvenskan. Men trots sina relativt korta karriär på elitnivå i Sverige så är han ändå starkt förknippad med Solnaklubben efter de två fina säsongerna. Idag spelar de i Hockeyallsvenskan, men Viktor medger att en övergång till Djurgården trots allt kan bli mycket känsligt.

– Haha, nu spelar ju inte de i samma liga längre, men det är klart att det skulle vara känsligt, absolut, säger Viktor och skruvar på sig lite.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN