SPARKAS: Förtroendet slut för jumbons tränarduo – klubbikonen i båset

Den Hockeyallsvenska jumbon sparkar sin tränarduo och samtidigt kommer ett välbekant ansikte in som ny assisterande tränare. Klubbikonen Daniel Wessner som la av i våras.
– Klubben har hamnat i ett läge där vi är tvungna att göra något, säger klubbchefen.

BIK Karlskoga sparkar sin tränarduo Tobias Thermell och Kristofer Näslund med omedelbar verkan. Klubben ligger sist i tabellen och så sent som i våras spelade de för en plats i SHL.

Klubbikon och tidigare tränare tar över

In i båset kliver klubbikonen Daniel Wessner, klubbikonen som personifierat klubben under sina elva säsonger i BIK Karlskoga. Wessner blir assisterande tränare till ett annat, för BIK Karlskogas fans, välbekant ansikte. Klubben har gjort klart med Niklas Czarnecki som huvudtränare.

– Klubben har hamnat i ett läge där vi är tvungna att göra något. Det är oerhört tråkigt, i synnerhet när jag vet hur hårt Tobias och Kristofer har jobbat. Niklas och Daniel kommer att vara med redan på dagens träning, säger klubbchef Torsten Yngveson till klubbens hemsida.

Tobias Thermell spelade själv 14 säsonger i Bofors IK som klubben hette innan namnbytet 2012. Sedan dess har han varit tränare i klubben i drygt fem säsonger. Kristofer Näslund spelade 17 säsonger i klubben innan han gick in som tränare säsongen 2014-2015.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN